ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Άδωνις: Κοινωνικά δίκαιο το «χαράτσι» των 25 ευρώ (βιντεο)

Το μέτρο είναι απαραίτητο δήλωσε ο υπουργός Υγείας και κατηγόρησε για υποκρισία τους αριστερούς «που έχουν αντίρρηση να πληρώνουν ένα 25ευρω τη δεκαετία για τους απόρους»
Άδωνις: Κοινωνικά δίκαιο το «χαράτσι» των 25 ευρώ (βιντεο)

Το μέτρο είναι απαραίτητο δήλωσε ο υπουργός Υγείας καικατηγόρησε για υποκρισία τους αριστερούς «που έχουν αντίρρηση να πληρώνουν ένα25ευρω τη δεκαετία για τους απόρους».

Παρά τη θύελλα αντιδράσεων που έχει προκληθεί ακόμη και στοεσωτερικό της συγκυβέρνησης από την επιβολή του χαρατσιού των 25 ευρώ για τηνοσηλεία στα δημόσια νοσοκομεία, ο υπουργός Υγείας υπεραμύνθηκε σήμερα τηςπολιτικής του, χαρακτηρίζοντας μάλιστα «κοινωνικά δίκαιο» και «απαραίτητο» τομέτρο!

Μιλώντας σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή, ο κ. Γεωργιάδης επισήμανε ότι η καταβολή των 25 ευρώ θα γίνεται μόνο στην περίπτωση που οιασθενείς χρειαστεί να νοσηλευθούν ένα βράδυ σε δημόσιο νοσοκομείοδιευκρινίζοντας ότι εξαιρούνται μία σειρά κατηγοριών όπως οι χρονίως πάσχοντες,οι περιπτώσεις βραχείας νοσηλείας ή άτομα με ειδικές ανάγκες με ποσοστόαναπηρίας άνω του 80%.

Το μοναδικό στοιχείο που χαρακτήρισε ως άδικο ο υπουργόςΥγείας, είναι ότι το 25ευρω θα πληρώνουν και οι άνεργοι, πρόσθεσε ωστόσο, ότιπρος το παρόν δεν μπορεί να γίνει εξαίρεση.

Μάλιστα, ο υπουργός Υγείας σημείωσε ότι αν και ο σχετικόςνόμος που ψηφίστηκε από τη Βουλή δεν προέβλεπε καμία απολύτως εξαίρεση για τηνπληρωμή του «χαρατσιού», η κυβέρνηση κατάφερε μετά από διαπραγματεύσεις με τηνΤρόικα να τις εντάξει.

Δεν παρέλειψε δε ο κ. Γεωργιάδης να κατηγορήσει γιαυποκρισία όσους αντιδρούν στην επιβολή του 25ευρου, σημειώνοντας πως «αν οαριστερός έχει αντίρρηση να πληρώνει ένα 25ευρο τη δεκαετία για τους απόρους,αυτό είναι τρομερή υποκρισία»!

Το 25ευρω δεν καταβάλλεται για να έχουν περίθαλψη οιασφαλισμένοι, αλλά για να μπορούν τα νοσοκομεία να συνεχίσουν να παρέχουνφάρμακα στους απόρους, πρόσθεσε ο κ. Γεωργιάδης.

Όσον αφορά στο 1 ευρώ ανά συνταγή, σύμφωνα με τον υπουργόΥγείας, εξαιρούνται μόνο οι χρονίως πάσχοντες, εκείνοι οι οποίοι είχαν μηδενικήσυνταγή στα φάρμακα.

Τέλος, ο ξεκαθάρισε ότι «κανένα δημόσιο νοσοκομείο δενδιώχνει άνθρωπο που δεν έχει λεφτά».



Πηγή: newsbomb.gr

http://www.youtube.com/watch?v=X4266B8aojI

Διαβάστε επίσης



Ποιοι εξαιρούνται από την καταβολή του 25ευρου στα νοσοκομεια


Με το εξιτήριο θα πληρώνονται τα 25 ευρώ στο νοσοκομείο


Κατέβαλαν τα 25 ευρώ στο ΚΑΤ χωρίς να νοσηλευθούν!