ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Κρεμαστινός: αστεία η επιβάρυνση των 5 λεπτών στα τσιγάρα

«Μακάρι να μπορούσα να βάλω προσωπικά ένα ευρώ και να σταματήσειτο κάπνισμα ο κόσμος, τόνισε  ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και πρώην υπουργόςΥγείας κ. Δημήτρης Κρεμαστινός, αμέσως μετά την συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Κρεμαστινός: αστεία η επιβάρυνση των 5 λεπτών στα τσιγάρα

«Μακάρι να μπορούσα να βάλω προσωπικά ένα ευρώ και να σταματήσειτο κάπνισμα ο κόσμος, εάν νομίζετε ότι τα πέντε λεπτά είναι επιβάρυνση».

Αυτό τόνισε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και πρώην υπουργόςΥγείας κ. Δημήτρης Κρεμαστινός, επικαλούμενος την ιδιότητά του ως καρδιολόγος,αμέσως μετά την συνάντηση που είχε με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας, προκειμένουνα βρεθεί ισοδύναμο μέτρο των 25 ευρώ για τα δημόσια νοσοκομεία.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου ότι ο τομέας Υγείας του ΠΑΣΟΚ ήρθε στην συνάντηση σήμερα με σκληρή γραμμή, ο κ. Κρεμαστινός τόνισε χαρακτηριστικά:

«Η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚσήμερα το μεσημέρι ομόφωνα αποφάσισε ότι δεν είναι δυνατό να αποδεχθείοποιαδήποτε οικονομική επιβάρυνση των νοσηλευομένων στα νοσοκομεία. Κατόπιντούτου ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος βεβαίως εξέφρασε την άποψη τηςκοινοβουλευτικής ομάδας, σε συνεννόηση με τον Πρωθυπουργό, όπως σας είπε και οΥπουργός Υγείας, βρήκαν τη λύση του ισοδυνάμου, οπότε όλοι είναιικανοποιημένοι. Και δε θα επιβαρυνθεί κανένας και η επιβάρυνση των πέντε λεπτώνείναι περίπου αστεία, οπότε έχει επιτευχθεί ο στόχος. Δε θα έχουμε επιβάρυνσητων νοσηλευομένων στα νοσοκομεία».