ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Ο Μπέπε Γκρίλο τα «βάζει» με τον Άδωνι για το «25ευρω»

Διάσημος και στην Ιταλία γίνεται ο υπουργός Υγείας, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, με αφορμή την ιστορία με το «25ευρω».
Ο Μπέπε Γκρίλο τα «βάζει» με τον Άδωνι για το «25ευρω»

Διάσημος και στην Ιταλία γίνεται ο υπουργός Υγείας, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, με αφορμή την ιστορία με το «25ευρω».Η επιμονή του κ. Γεωργιάδη να παραμείνει το μέτρο της επιβάρυνσης με 25 ευρώ κάθε ασθενούς που έπρεπε να νοσηλευτεί σε νοσοκομείο του ΕΣΥ, έγινε αφορμή για να τον σατιρίσει ένας ειδικός στο είδος, ο Ιταλός Μπέπε Γκρίλο.

Ο επικεφαλής του «Κινήματος των 5 αστέρων», που έκανε την έκπληξη στις γενικές εκλογές της Ιταλίας τον Φεβρουάριο του 2013 συγκεντρώνοντας το 25% των ψήφων, αφιέρωσε ειδική καταχώρηση στο μπλογκ του στον Έλληνα υπουργό Υγείας.

Με τίτλο «Το νέο ελληνικό χαρτονόμισμα των 25 ευρώ» και φωτογραφία ένα «25ευρω» με το πρόσωπο του κ. Γεωργιάδη, ο Μπέπε Γκρίλο δημοσιεύει ρεπορτάζ για το θέμα: «Το καινούριο χαράτσι των 25 ευρώ, που ισχύει από την 1η Ιανουαρίου για όλους τους ασθενείς που εισάγονται στα ελληνική νοσοκομεία έχει δημιουργήσει δημόσια κατακραυγή».

Και συνεχίζει: «Συντηρητικοί πολιτικοί, όπως ο νυν υπουργός Υγείας, Α. Γεωργιάδης –στη φωτογραφία το χαρτονόμισμα των 25 ευρώ με το πορτρέτο του που φτιάχτηκε για χάρη του- περιγράφουν το μέτρο σαν 'μοχλό αλληλεγγύης' για τους ανασφάλιστους ασθενείς».


Από το ρεπορτάζ δεν λείπει το «ατράνταχτο» επιχείρημα που χρησιμοποιούσε κατά κόρον ο κ. Γεωργιάδης για να δικαιολογήσει το μέτρο, σύμφωνα με το οποίο ένας ασθενής νοσηλεύεται μία φορά κάθε 10 χρόνια, κατά μέσο όρο. «Το να πληρώνεις 25 ευρώ κάθε δεκαετία, δεν είναι και το τέλος του κόσμου», παραθέτει τα λόγια του υπουργού Υγείας ο Μπέπε Γκρίλο.

Το ρεπορτάζ ολοκληρώνεται με τις δηλώσεις ενός Έλληνα συνταξιούχου, ο οποίος λέει: «Είναι ντροπή. Δεν μπορώ να πληρώσω ούτε 5 ευρώ στο νοσοκομείο και αυτός ο Άδωνις πιστεύει ότι όλα είναι μια χαρά. Βγαίνει στις τηλεοράσεις και γελάει όλη την ώρα».

Αυτά έγραψε ο Γκρίλο, τον οποίο παρακολουθούν εκατομμύρια Ιταλοί μέσω του μπλογκ του και των social media. Το πρόσωπο του υπουργού Υγείας αποδείχτηκε ιδανική περίπτωση κοινωνικής σάτιρας από έναν κωμικό και πολιτικό, μιας από τις χώρες του ευρωπαϊκού νότου, που έχει πληγεί από την οικονομική κρίση.

Βέβαια, τη στιγμή της δημοσίευσης ο Μπέπε Γκρίλο δεν είχε πληροφορηθεί το «άδειασμα» του υπουργού Υγείας από τον πρωθυπουργό και την απόσυρση του μέτρου. Παρά την απόσυρση, το «25ευρω» με το πρόσωπο του κ. Γεωργιάδη παραμένει μια δυνατή εικόνα, που θα τον κατατρέχει για καιρό, όπως φαίνεται.

Πηγή:newsbomb

Διαβάστε επίσης:

Γεωργιάδης:Το 25αρι θα περάσει στο μέλλον, πιθανόν με άλλον υπουργό...

Νάρκη Γεωργιάδη στην κυβέρνηση

Ο Σαμαράς «άδειασε» τον Γεωργιάδη: Τέλος το χαράτσι των 25 ευρώ

Παίρνουν πίσω το 25ευρω Σαμαράς-Βενιζέλος

Α. Γεωργιάδης: «Ό,τι σου παρέχεται τζάμπα δεν το εκτιμάς»