ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Το Μαξίμου συζητά διαθεσιμότητα και μεταρρύθμιση υγείας

Στο Μέγαρο Μαξίμουσυζητείται από το πρωί το θέμα της Μεταρρύθμισης της Υγείας αλλά και της διαθεσιμότηταςγιατρών και υπαλλήλων.
Το Μαξίμου συζητά διαθεσιμότητα και μεταρρύθμιση υγείας

Στο Μέγαρο Μαξίμουσυζητείται από το πρωί το θέμα της Μεταρρύθμισης της Υγείας αλλά και της διαθεσιμότηταςγιατρών και υπαλλήλων.

Ασφαλείς πληροφορίεςαναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς κάλεσε τους υπουργούς Υγείαςκαι Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ.κ. Άδωνι Γεωργιάδη και Κυρ. Μητσοτάκηπροκειμένου να συζητήσουν ενδελεχώς τα κρίσιμα ζητήματα του νομοσχεδίου για τηνΠρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΕΔΥ) και της διαθεσιμότητας.

Το αν γίνουνκάποιες αλλαγές στο νομοσχέδιο για το ΠΕΔΥ- με το οποίο ουσιαστικά αλλάζει ρόλοο ΕΟΠΥΥ αλλά και η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας- και αναμένεται να κατατεθείσήμερα στην Βουλή να δεν είναι ακόμη γνωστό, ωστόσο οι γιατροί καθολικά ζητούντην απόσυρση του.

Μάλιστατο θέμα συζητά από τις 10.30 στο ξενοδοχείο Τιτάνια όλος ο ιατρικός κλάδος, στηνΓενική Συνέλευση που έχει συγκαλέσει ο Σύλλογος Επιστημονικού και ΥγειονομικούΠροσωπικού, στην οποία παρόντες είναι και εκπρόσωποι του Πανελληνίου ΙατρικούΣυλλόγου, της Ομοσπιονδίας Γιατρών του ΕΟΠΥΥ, συνταξιούχων αλλά και χρηστώνυγείας.

Να σημειωθεί όπως έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση, η διαθεσιμότητα θα ξεκινήσει στις 15 Ιανουαρίου.

Σήμερα από τους 5500 γιατρούς του ΕΟΠΥΥ μόνο οι 1000 δεν έχουν ιδιωτικό ιατρείο και ανήκουν σε διάφορες ειδικότητες.


Ο Άδωνις Γεωργιάδης ευελπιστεί έστω οι μισοί να αποχωρήσουν οικειοθελώς από το δημόσιο σύστημα, ενώ ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης απαιτεί η διαδικασία να είναι εξπρές.




Οι γιατροί πάντως αντιδρούν εντονότατα, μιλώντας για αυτοαπόλυση την οποία ζητά η τρόικα μέσω των δύο υπουργών ενώ αντιδρούν και για το καθεστώς της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης.