ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Πατούλης VS Άδωνις για τη μεταρρύθμιση της Υγείας

Καταπέλτης ήταν ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης στη «μονομαχία» που είχε στη Δημόσια Τηλεόραση με τον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη.
Πατούλης VS Άδωνις για τη μεταρρύθμιση της Υγείας

Καταπέλτης ήταν ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης στη«μονομαχία» που είχε στη Δημόσια Τηλεόραση με τον υπουργό Υγείας ΆδωνιΓεωργιάδη.

‘Έχουμε ένα σύστημα υγείας σε γυάλινα πόδια. Χρειαζόμαστεεπιτέλους ένα σύστημα υγείας που να έχει αρχή, μέση και τέλος», είπε ο κ. Γ.Πατούλης ο οποίος ζήτησε την απορρόφηση των γιατρών στο νέο σύστημα υγείαςβάσει υγειονομικού χάρτη και πληθυσμιακών αναγκών.

Ο πρόεδρος του ΙΣΑ κατήγγειλε ότι ακόμα και τώρα τουπουργείο Υγείας δε διαθέτει τον απαραίτητο υγειονομικό χάρτη, προσθέτοντας ότιτη δραματική κατάσταση του ΕΟΠΥΥ “την πλήρωσαν πολλοί άνθρωποι”.

Αυτή τη στιγμή, είπε ο κ. Πατούλης, υπάρχουν εκατομμύριαανασφάλιστοι, οι οποίοι δικαιούνται μια ισότιμη περίθαλψη, αλλά δεν την έχουν.Γνωρίζει άραγε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, την πραγματική κατάσταση τηςυγείας των Ελλήνων, αναρωτήθηκε ο κ. Πατούλης.

Ο πρόεδρος του ΙΣΑ έθεσε στον Υπουργό Υγείας τα καυτάερωτήματα του ιατρικού κόσμου για τον εξαναγκασμό σε μαζική ιατρικήμετανάστευση ειδικών γιατρών πολλών ειδικοτήτων λόγω του υποχρεωτικούgatekeeping που θέτει το ΠΕΔΥ, για τον τρόπο αξιολόγησης και πληρωμής τωνγιατρών στο νέο σύστημα ΠΦΥ του ΠΕΔΥ και για τη συγχώνευση των Νοσοκομείων καιτο αδιέξοδο του κλειστού ακόμη Παίδων Πεντέλης στα Βόρεια Προάστια.

Ο Πρόεδρος του ΙΣΑ ζήτησε χρονοδιάγραμμα για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, ενώ στην εκπομπή οΥπουργός Υγείας αποδέχεται το δίκαιο αίτημα του ΙΣΑ και δηλώνει δημόσια ότι οκλινικός έλεγχος των ιδιωτικών Ελεγκτικών Εταιρειών θα γίνει με κόστος έως 1%,μέτρο για το οποίο ο ΙΣΑ αγωνίζεται, μαζί με το Πανυγειονομικό Μέτωποεπισταμένως εδώ και πολύ καιρό, ώστε να αποφευχθεί η εξόντωση των μικρώνεργαστηρίων και των κλινικοεργαστηριακών γιατρών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ