ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Προκαταρκτική εξέταση για τη μη χορήγηση φαρμάκων σε ασθενείς στο Ιπποκράτειο

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης παρήγγειλε οπροϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Ευάγγελος Μαδεμλής σχετικάμε τη μη χορήγηση φαρμάκων σε ασθενείς με ηπατική ανεπάρκεια (χρόνια ηπατίτιδαC) από το Ιπποκράτειο νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.
Προκαταρκτική εξέταση για τη μη χορήγηση φαρμάκων σε ασθενείς στο Ιπποκράτειο

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης παρήγγειλε οπροϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Ευάγγελος Μαδεμλής, σχετικάμε τη μη χορήγηση φαρμάκων σε ασθενείς με ηπατική ανεπάρκεια (χρόνια ηπατίτιδαC) από το Ιπποκράτειο νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

Η έρευνα ανατέθηκε στην εισαγγελέα Ποινικής Δίωξης, ΙωάνναΚατσή, η οποία ζητεί από πταισματοδίκη να διακριβώσει αν στοιχειοθετείται τοαδίκημα της «έκθεσης σε κίνδυνο», να λάβει καταθέσεις απ' όλους τουςεμπλεκόμενους και ειδικά από τη διοίκηση του παραπάνω νοσοκομείου.

Υπενθυμίζουμε ότι, όπως είχε καταγγείλει ο ασθενής στοΣύλλογο Ασθενών Ήπατος «Προμηθέας», το φαρμακείο του νοσοκομείου αρνήθηκε, λόγωπλήρους έλλειψης, να του χορηγήσει το φάρμακο για μία εβδομάδα και κατόπιν τουχορήγησε το φάρμακο σε δόσεις χαμηλότερες από αυτές που συνταγογραφούνται γιατην περίπτωσή του, λόγω έλλειψης άλλων δόσεων.

Διαβάστε επίσης:

Αρνούνται θεραπεία σε ασθενή με Ηπατίτιδα C σε νοσοκομείο