ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Προκαταρκτική εξέταση για τη μη χορήγηση φαρμάκων σε ασθενείς στο Ιπποκράτειο

Προκαταρκτική εξέταση για τη μη χορήγηση φαρμάκων σε ασθενείς στο Ιπποκράτειο
Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης παρήγγειλε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Ευάγγελος Μαδεμλής σχετικά με τη μη χορήγηση φαρμάκων σε ασθενείς με ηπατική ανεπάρκεια (χρόνια ηπατίτιδα C) από το Ιπποκράτειο νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης παρήγγειλε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Ευάγγελος Μαδεμλής, σχετικά με τη μη χορήγηση φαρμάκων σε ασθενείς με ηπατική ανεπάρκεια (χρόνια ηπατίτιδα C) από το Ιπποκράτειο νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

Η έρευνα ανατέθηκε στην εισαγγελέα Ποινικής Δίωξης, Ιωάννα Κατσή, η οποία ζητεί από πταισματοδίκη να διακριβώσει αν στοιχειοθετείται το αδίκημα της «έκθεσης σε κίνδυνο», να λάβει καταθέσεις απ' όλους τους εμπλεκόμενους και ειδικά από τη διοίκηση του παραπάνω νοσοκομείου. 

Υπενθυμίζουμε ότι, όπως είχε καταγγείλει ο ασθενής στο Σύλλογο Ασθενών Ήπατος «Προμηθέας», το φαρμακείο του νοσοκομείου αρνήθηκε, λόγω πλήρους έλλειψης, να του χορηγήσει το φάρμακο για μία εβδομάδα και κατόπιν του χορήγησε το φάρμακο σε δόσεις χαμηλότερες από αυτές που συνταγογραφούνται για την περίπτωσή του, λόγω έλλειψης άλλων δόσεων.

Διαβάστε επίσης:


Αρνούνται θεραπεία σε ασθενή με Ηπατίτιδα C σε νοσοκομείο


BEST OF NETWORK

Ρωτήστε τον γιατρό

PlusQueen