ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

ΕΙΝΑΠ: Όχι σε πίνακες αξιολόγησης και εξετάσεις ειδικότητας

Κάθετα και κατηγορηματικά αντίθετη στη μεθόδευση του υπό κατάθεση Σχεδίου Νόμου του Υπουργείου, σχετικά με τις Ιατρικές Εταιρείες,
ΕΙΝΑΠ: Όχι σε πίνακες αξιολόγησης και εξετάσεις ειδικότητας

Κάθετα και κατηγορηματικά αντίθετη στη μεθόδευση του υπό κατάθεση Σχεδίου Νόμου του Υπουργείου, σχετικά με τις Ιατρικές Εταιρείες, είναι η ΕΙΝΑΠ, τονίζοντας ότι οι επιστημονικές Ιατρικές Εταιρείες πρέπει να λειτουργούν δημοκρατικά και αυτόνομα και όχι να μετατραπούν σε κρατικά όργανα με διορισμένα μέλη στις Διοικήσεις τους, και να παρεμβαίνουν αυθαίρετα στη λειτουργία του ΕΣΥ, αποδυναμώνοντας το ρόλο του ΚΕΣΥ.


Η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας – Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) σημειώνει ότι εκτός από απαράδεκτο είναι και φαιδρό στις σημερινές συνθήκες μαζικής μετανάστευσης των νέων γιατρών στο εξωτερικό να επανέρχονται σενάρια για εξετάσεις πριν από την έναρξη ειδικότητας.


“Η Πολιτεία, τονίζει η ΕΙΝΑΠ, πρέπει να δώσει πρόσθετα κίνητρα για να μείνουν οι νέοι γιατροί στον τόπο τους, και όχι να καθιερώνει αντικίνητρα όπως οι εξετάσεις, σε μια περίοδο που οι περισσότερες λίστες αναμονής είναι άδειες».


Τέλος, αναφέρει η ΕΙΝΑΠ, οι ειδικευμένοι γιατροί κρίνονται και αξιολογούνται καθημερινά από τους ασθενείς, καθώς και τακτικά από την υπηρεσία (οι γιατροί του ΕΣΥ), σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις. Η καθιέρωση μιας νόθας «διά βίου» συλλογής «διδακτικών μονάδων», δεν εξυπηρετεί τίποτα ουσιαστικό παρά μόνο το γνωστό «πάρτι» διαφόρων αμφίβολης ποιότητας συνεδριακών διοργανώσεων.


Διαβάστε επίσης
Σε 3 μήνες η αξιολόγηση των διοικητών για τους στόχους