ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Μαρτυρία-καταπέλτης για τον Άδωνι στο Λονδίνο

Η ενόχληση του κ. Γεωργιάδη για το γεγονός ότι χάλασε η μίνι-φιέστα που είχε στηθεί με τη βοήθεια της ΟΝΝΕΔ Λονδίνου, για να διαφημίσει το έργο του στο υπουργείο Υγείας εμπλέκοντας το όνομα ενός κορυφαίου βρετανικού πανεπιστημίου, ήταν κάτι παραπάνω από εμφανής.
Μαρτυρία-καταπέλτης για τον Άδωνι στο Λονδίνο

Η ενόχληση του κ. Γεωργιάδη για το γεγονός ότι χάλασε η μίνι-φιέστα που είχε στηθεί με τη βοήθεια της ΟΝΝΕΔ Λονδίνου, για να διαφημίσει το έργο του στο υπουργείο Υγείας εμπλέκοντας το όνομα ενός κορυφαίου βρετανικού πανεπιστημίου, ήταν κάτι παραπάνω από εμφανής.

Παρόλο που ο υπουργός βρισκόταν ακόμη στη βρετανική πρωτεύουσα, πήρε σβάρνα κανάλια και ραδιόφωνα και κατήγγειλε «την αθλιότητα που μεταφέρουν Έλληνες φοιτητές στο εξωτερικό». Στην προσπάθεια απαξίωσης αυτών που διαμαρτυρήθηκαν στη βρετανική πρωτεύουσα, το λιθαράκι του έβαλε και ο Γ. Μουρούτης, ο οποίος εμφανίστηκε να λοιδορεί την ήττα του ναζισμού από τους σοβιετικούς στο Βερολίνο.


Ποιοι ήταν αυτοί οι «φοιτητές», όμως, που στηλίτευσαν με επιχειρήματα τον κ. Γεωργιάδη, διευκρινίζει η Ζωή Μαυρουδή, η οποία πήρε το λόγο κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης και διάβασε κείμενο διαμαρτυρίας για την καταστροφική πολιτική του υπουργού στον τομέα της Υγείας.


«Συνέβη κάτι πάρα πολύ απλό, ένας υπουργός Υγείας εμφανίστηκε σε ένα πανεπιστήμιο και έγινε μια διαμαρτυρία κατά της πολιτικής του από παρευρισκόμενους που ανήκουμε σε διάφορους χώρους, κάποιοι δεν ανήκουμε σε κανένα χώρο, σε καμία ομάδα, εγώ προσωπικά είμαι εργαζόμενη στο Λονδίνο, Ελληνίδα πολίτης», δήλωσε η κ. Μαυρουδή στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο».


Για την παρέμβασή της διευκρινίζει ότι πήρε το λόγο μετά από άδεια του προέδρου του Hellenic Society του Imperial. «Σηκώθηκα και διάβασα ένα κείμενο το οποίο έχω συγγράψει με άλλους ανθρώπους που εργάζονται στο Λονδίνο στον τομέα της Υγείας, Έλληνες που έχουν εργαστεί και στην Ελλάδα, και αναφερθήκαμε σε σειρά γεγονότων και θεμάτων που αφορούν στην καταστροφική πολιτική υγείας του κ. Γεωργιάδη».


«Μετά από την ανάγνωση αυτού του κειμένου, σε μια πάρα πολύ μεγάλη συζήτηση-φασαρία, στην οποία ο κ. Γεωργιάδης δεν απάντησε σε κανένα από αυτά τα ζητήματα, και ακολούθησε την τακτική που ακολουθεί πάντα και στα τηλεπαράθυρα, δηλαδή σε όλα τα θέματα ο κ. Γεωργιάδης επιστρέφει σε ένα άνετο μαξιλαράκι και πετάει το μπαλάκι στο συνομιλητή του για να αποφύγει να αντιμετωπίσει και να απολογηθεί για την καταστροφή που έχει επιφέρει στο δημόσιο σύστημα υγείας στη χώρα», συνεχίζει.

Τη στάση του κ. Γεωργιάδη η Ζωή Μαυρουδή χαρακτηρίζει «τρομερά προκλητική», καθώς «όχι μόνο αρνούνταν τις απαντήσεις, αλλά έδειξε μία γενικότερη στάση απαξίωσης». Όσον αφορά στην κίνηση του υπουργού Υγείας, να πλησιάσει έναν από τους διαμαρτυρόμενους στο κοινό, τονίζει: «Δεν έχω δει ποτέ σε δημόσια ομιλία, έναν υπουργό εκπρόσωπο κυβέρνησης να κατεβαίνει με έναν τραμπουκίστικο τρόπο προς το κοινό και να πλησιάζει έναν άνθρωπο, να έρχεται δηλαδή πρόσωπο με πρόσωπο αυτό είναι επικίνδυνο, αυτό μπορεί να προκαλέσει μία αντιπαράθεση σωματική πάνω στην ένταση. Δεν καταλαβαίνω πώς κάποιος μπορεί να δει αυτά τα βίντεο και να μην κατακρίνει αυτή τη συμπεριφορά».


Τα ζητήματα στα οποία επέλεξε να μην απαντήσει ο κ. Γεωργιάδης ήταν η ολοένα αυξανόμενη μάζα ανασφάλιστων πολιτών που δεν έχουν πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας, οι μεγάλες ελλείψεις σε νοσοκομεία ακόμα και στοιχειωδών υλικών, όπως το χαρτί υγείας, οι καθετήρες κλπ για τα οποία καλούνται να πληρώσουν οι ασθενείς, η αύξηση των λοιμωδών νοσημάτων όπως το HIV, η φυματίωση και η ελονοσία, η αύξηση της βρεφικής θνησιμότητας, η αύξηση της κατάθλιψης, των αυτοκτονιών και των ψυχικών νοσημάτων τη στιγμή που οι μονάδες ψυχικής υγείας υπολειτουργούν.


«Ο κ. Γεωργιάδης ήρθε εδώ να διαφημίσει το μαρτύριο του λαού μας. Όχι στο δικό μας όνομα» ήταν η φράση με την οποία έκλεισε την παρέμβασή της η κ. Μαυρουδή.

Πηγή: newsbomb.gr


Δείτε το βίντεο:
http://www.youtube.com/watch?v=2YcjMq5Jgqg


Διαβάστε επίσης:
Συγκλονιστική επιστολή στον Άδωνι από Έλληνα γιατρό του Imperial College

«Έχω ευθύνες, δεν μπορώ να μιλάω 15 φορές την ημέρα στα κανάλια, σαν τον Άδωνι»

Γεωργιάδης: Έλληνες φοιτητές μεταφέρουν την αθλιότητα στο εξωτερικό

"Είσαι ψεύτης" φώναζαν του Άδωνι στο Λονδίνο (Video)