ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Huffington Post: η πλάνη του success story & οι πολιτικές του 'Αδωνι που σκοτώνουν

Στην έγκυρη Huffington Post μεταφέρθηκε αυτή την φορά η ελληνική τραγωδία γύρω από την υγεία και το περίφημο success story για το οποίο τόσο πανηγυρίζει η κυβέρνηση και ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης.
Huffington Post: η πλάνη του success story & οι πολιτικές του 'Αδωνι που σκοτώνουν

Στην έγκυρη Huffington Post μεταφέρθηκε αυτή την φορά η ελληνική τραγωδία γύρω από την υγεία και το περίφημο success story για το οποίο τόσο πανηγυρίζει η κυβέρνηση και ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης.

Με ένα ακόμη άρθρο – κόλαφο στην παγκόσμια δημοσιογραφία, η δημοσιογράφος της εφημερίδας Julie Tomlin περιγράφει την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα αναφορικά με την υγεία και την περίθαλψη των πολιτών στα χρόνια του Μνημονίου με υπουργό τον κ. Γεωργιάδη, η εμφάνιση του οποίου στο Imperial College ήταν για πολλούς ένα βήμα πολύ μακριά προς το παράλογο όμως. Ένας τέτοιος πανηγυρισμός είναι απολύτως σύμφωνος με την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να παρουσιάσει την πορεία της οικονομίας της σαν ένα success story, και μάλιστα μία περίοδο κατά την οποία η Ελλάδα κρατάει τα σκήπτρα της Ελληνικής Προεδρίας.

Κατά την διάρκεια των τελευταίων τεσσάρων ετών της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, οι έλληνες φαίνεται να έχουν αποκτήσει μία οξεία αίσθηση της φάρσας, ξεκινάει το ρεπορτάζ της η δημοσιογράφος. Ο Υπουργός Υγείας μιλώντας στο ελληνικό ραδιόφωνο, κατηγόρησε το κόμμα της Αντιπολίτευσης τον ΣΥΡΙΖΑ και κάποιους αριστερούς φοιτητές ότι διέκοπταν με φωνές και έντονες αντιδράσεις την συγκεκριμένη ομιλία του στο Λονδίνο.

Αλλά ο κ. Γεωργιάδης την ώρα που πήρε το βήμα για να μιλήσει στο Λονδίνο, μόλις μερικές εβδομάδες μετά από την δημοσιοποίηση της ελληνικής καταστροφικής κατάστασης στην υγεία στο αξιοσέβαστο επιστημονικό ιατρικό περιοδικό The Lancet, προκάλεσε την μήνιν των 140 φοιτητών και άλλων ελλήνων που ζουν στο Λονδίνο.. Στην συνέχεια το ρεπορτάζ της Huffington Post αναφέρεται αναλυτικά στις αναφορές του περιοδικού The Lancet και σε όλη την καταστροφική πορεία που έχει υποστεί η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια με τις μνημονιακές πολιτικές, με αποτέλεσμα σοβαρά και ξεχασμένα νοσήματα όπως η ελονοσία να έχει επανακάμψει μετά από 40 χρόνια, να έχουν αυξηθεί άλλες μολυσματικές ασθένειες όπως ο ιός HIV aids και οι ανασφάλιστοι να αγγίζουν πλέον τους 800.000.

Όμως όπως καταλήγει η έκθεση του The Lancet, το κοινωνικό κόστος ενός από τα πιο κρίσιμα και ριζοσπαστικά προγράμματα υγείας και πρόνοιας με περικοπές των τελευταίων ετών έχει βαρύνει κυρίως τους απλούς έλληνες πολίτες και έχει συναντήσει την αξιοσημείωτη αποτυχία της δημόσιας αναγνώρισης των ελλήνων πολιτικών και των διεθνών οργανισμών.

Ο κ. Γεωργιάδης είναι ο αντιπρόσωπος ενός κράτους το οποίο όχι μόνο προωθεί πολιτικές που σκοτώνουν αλλά στην πραγματικότητα αγνοεί οποιαδήποτε επιστημονική έρευνα που λένε ότι οι πολιτικές αυτές σκοτώνουν, αναφέρει η κυρία Ζωή Μαυρουδή – η οποία ήταν παρούσα στο Λονδίνο- και είναι διευθύντρια των Ruins (Ερείπια) ενός ντοκιμαντέρ γύρω από την ποινικοποίηση του HIV στην Ελλάδα.

Η Μαυρουδή δάβασε μία δήλωση κατηγορώντας τον Γεωργιάδη και την πολιτική που ανήκει με την οποία σπρώχνει τους έλληνες ακόμη πιο βαθειά στην απόγνωση, κάνοντας σαφές ότι η χώρα δεν πρόκειται να βγει ποτέ από την κρίση. Ο Γεωργιάδης μετά από όλα αυτά, είναι ο υπουργός ο οποίος επανέφερε το Διάταγμα για την υγεία 39Α με το οποίο αναγκάζει σε ελέγχους λοιμωδών νοσημάτων υπό αστυνομική επιτήρηση, με στόχο τους χρήστες ενδοφλέβιων ναρκωτικών, θύματα του trafficking, πόρνες, οροθετικούς και μετανάστες.

Η ιδέα ότι η Ελλάδα κινείται προς επίλυση των οικονομικών της προβλημάτων και εισέρχεται στις αγορές, αποτελεί μία πλάνη και μία φαντασίωση αλλά ακόμη και εάν αυτό ήταν δυνατόν, η τιμή που οι έλληνες έχουν πληρώσει και πρόκειται να πληρώσουν είναι ανυπολόγιστη και αποφευκταία αναφέρει η Μαυρουδή, προσθέτοντας:

«Μπορούμε να είμαστε βέβαιοι ότι με ανθρώπους σαν τον Γεωργιάδη στην εξουσία, καμία προσπάθεια δεν θα γίνει, προκειμένου να αποφευχθεί περαιτέρω ζημιά. «Αυτός είναι ένας λόγος για τον οποίο κάποιος σαν τον Γεωργιάδη μπορεί να τοποθετηθεί σε μία σημαντική θέση, παρά το γεγονός ότι δεν έχει καμία εμπειρία σε θέματα υγείας. Είναι για την εφαρμογή πολιτικών, που είναι αναμφισβήτητα επιβλαβής. Στο διάστημα της θητείας του, εμείς θα συνεχίσουμε να αρρωσταίνουμε». Και η κυρία Ζωή Μαυρουδή τελείωνε την δήλωσή της με την εξής φράση:

Για τον Γεωργιάδη και την ελληνική κυβέρνηση συνολικά, η τραγωδία στην δημόσια υγεία αποτελεί μέρος του περιβόητου success story και των νεοφιλελεύθερων οικονομικών πολιτικών της κοινωνίας. Αυτές οι πολιτικές σκοτώνουν και ο κ. Γεωργιάδης είναι εδώ για να προωθήσει τα δεινά του λαού μας.


Διαβάστε ακόμη:

Μαρτυρία-καταπέλτης για τον Άδωνι στο Λονδίνο

Η τραγωδία της Υγείας των Ελλήνων βασικό θέμα στα διεθνή Μέσα




Der Spiegel: Το ελληνικό σύστημα υγείας προ της κατάρρευσης




Γι' αυτούς τους ήρωες τι λένε τα μνημόνια, κύριε Άδωνι;

Λεφτά υπάρχουν, όχι όμως για την υγεία

Τα ρομπότ της Νορβηγίας και τα ελληνικά ράντζα...

Ο Ράιχενμπαχ «διαφημίζει» (ξανά) τις μεταρρυθμίσεις Γεωργιάδη