ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Σε ποια νησιά των Κυκλάδων δεν υπάρχει ούτε ένας γιατρός

Η  γύμνια της δημόσιας υγείας στις Κυκλάδες, αποτελεί το μεγάλο παράπονο των κατοίκων των νησιών διαχρονικά, αλλά την τελευταία περίοδο, η κατάσταση έχει ξεφύγει ακόμα και από τα όρια της επικινδυνότητας.
Σε ποια νησιά των Κυκλάδων δεν υπάρχει ούτε ένας γιατρός

Η γύμνια της δημόσιας υγείας στις Κυκλάδες, αποτελεί το μεγάλο παράπονο των κατοίκων των νησιών διαχρονικά, αλλά την τελευταία περίοδο, η κατάσταση έχει ξεφύγει ακόμα και από τα όρια της επικινδυνότητας.


Μετά τη μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε στον Εισαγγελέα ο Δήμαρχος Μήλου Γεράσιμος Δαμουλάκης σχεςτικά με τις ελλείψεις γιατρών στο Κέντρο Υγείας της Μήλου, όπου υπηρετούν μόνο 6 γιατροί από τους 20 που προβλέπει ο οργανισμός του Κέντρου Υγείας, αποκαλύπτεται τώρα το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα μικρότερα νησιά των Κυκλάδων.


Συγκεκριμένα, δεν υπάρχει γιατρός σε πέντε μικρά νησιά: Ανάφη, Θηρασιά, Σίκινο, Φολέγανδρο και Κίμωλο. Στα άλλα μικρά νησιά, γιατροί υπάρχουν μόνο με αποσπάσεις των 15-20 ημερών και είναι αναγκασμένοι να κάνουν εφημερίες 24 ώρες το 24ωρο.


Το θέμα έφερε με ερώτησή του στην Κομισιόν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Χουντής, ο οποίος επισημαίνει την ανάγκη λήψης μέτρων και εφαρμογής πολιτικών που θα συμβάλουν στην άρση της απομόνωσης των νησιωτικών περιοχών και ιδιαίτερα των Κυκλάδων, καθώς και στη βελτίωση της πρόσβασης των κατοίκων των νησιών σε κατάλληλες υπηρεσίες υγείας.


Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ περιγράφει την κατάρρευση της δημόσιας υγείας στη νησιωτική Ελλάδα, με τραγικές ελλείψεις στις υπηρεσίες υγείας όλων των βαθμίδων.


«Οι δαπάνες για τη δημόσια υγεία στην Ελλάδα υπέστησαν τα τελευταία χρόνια τεράστια μείωση, με αποτέλεσμα οι συνέπειες στη νησιωτική Ελλάδα και ειδικότερα στα 24 νησιά των Κυκλάδων να είναι τραγικές», καταλήγει ο Ν. Χουντής.