ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Σε «λειτουργική κατάρρευση» το Γ.Ν. Νίκαιας-Πειραιά

Σε «λειτουργική κατάρρευση» το Γ.Ν. Νίκαιας-Πειραιά
Νέα ένταση πυροδοτεί για ακόμη μία φορά ο υπουργός Υγείας κ. Άδωνις Γωργιάδης μετά τις δηλώσεις του αυτή την εβδομάδα, αναφορικά με το νοσοκομείο της Αγ. Βαρβάρας και το μη ιατρικό προσωπικό του, στοχοποιώντας για πολλοστή φορά τους εργαζομένους που αποτελούν την ραχοκοκαλιά της δημόσιας υγείας.

Νέα ένταση πυροδοτεί για ακόμη μία φορά ο υπουργός Υγείας κ. Άδωνις Γωργιάδης μετά τις δηλώσεις του αυτή την εβδομάδα, αναφορικά με το νοσοκομείο της Νίκαιας του Πειραιά, και το μη ιατρικό προσωπικό του, στοχοποιώντας για πολλοστή φορά τους εργαζομένους που αποτελούν την ραχοκοκαλιά της δημόσιας υγείας.

Ειδικότερα όπως ανακοίνωσε ο κ. Γεωργιάδης, όλο το μη ιατρικό προσωπικό που μετακινήθηκε από το "Αγ. Βαρβάρα" προς το νοσοκομείο της Νίκαιας μετά την λήξη της διαθεσιμότητας θα φύγει άμεσα από το νοσοκομείο και θα κατευθυνθεί στο ... "Αττικόν". Ωστόσο η κίνηση αυτή, θα σημάνει την λειτουργική κατάρρευση και την χαριστική βολή του νοσοκομείου όπως εκτιμούν τόσο οι εργαζόμενοι, όσο και η 5μελής Επιτροπή της ΕΙΝΑΠ γενικό νοσοκομείο Νίκαιας- Πειραιά.

Παράλληλα, αναδεικνύεται περίτρανα για ακόμη φορά το έλλειμμα των προσλήψεων που υπάρχει στον δημόσιο τομέα, κάτι για το οποίο δεν μιλά κανείς από τους εκπροσώπους του υπουργείου Υγείας. Για τις μόνες προσλήψεις στις οποίες αναφέρεται ο υπουργός Υγείας, είναι αυτές των 900 επικουρικών γιατρών οι οποίες θα αξιοποιηθούν στα Πολυιατρεία του ΠΕΔΥ, αφού οι περισσότεροι γιατροί του ΕΟΠΥΥ γύρισαν την πλάτη στο νέο εγχείρημα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, δηλώνοντας την ξεκάθαρη αντίθεσή τους στον σχεδιασμό του υπουργού Υγείας.

Όπως αναφέρει συγκεκριμένα η 5μελής Επιτροπή της ΕΙΝΑΠ γενικό νοσοκομείο Νίκαιας- Πειραιά «το νοσοκομείο της Νίκαιας είναι από τα πιο αδικημένα όσον αφορά την στελέχωση, και όχι μόνο. Πάντα το αίτημα των φορέων του νοσοκομείου ήταν να γίνουν μαζικά προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Μάλιστα ο φόρτος εργασίας στο νοσοκομείο, ειδικά όσον αφορά τον Παθολογικό τομέα, έχει αυξηθεί πολύ (τουλάχιστον 30%) μετά το κλείσιμο από την κυβέρνηση των μικρών νοσοκομείων στις αρχές του περασμένου Σεπτεμβρίου. Αυτός ήταν και ένας από τους λόγους που ήμασταν αποφασιστικά και κάθετα αντίθετοι στο κλείσιμο του "Αγ. Βαρβάρα"».

Σύμφωνα με την 5μελή της ΕΙΝΑΠ, «οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης, και ο ίδιος προσωπικά ο υπουργός κ. Γεωργιάδης, τότε ισχυρίζονταν πως θα ... πλημμυρίσει από προσωπικό το νοσοκομείο της Νίκαιας με το κλείσιμο του "Αγ. Βαρβάρα", και πως άδικα αντιδρούσαμε. Τελικά μετά την λήξη της διαθεσιμότητας στο νοσοκομείο μας δεν ήρθαν παρά λίγες δεκάδες νοσηλευτών και διοικητικών, ενώ κάποιοι μάλιστα από αυτούς έχουν ήδη μετακινηθεί πίσω. Τώρα, παρά το γεγονός πως η πολιτική ηγεσία του υπουργείου γνωρίζει πολύ καλά την ασφυκτική κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο της Νίκαιας, ανακοινώνει διά του στόματος του ίδιου του υπουργού πως θα φύγουν και αυτοί ..»

Η Επιτροπή της ΕΙΝΑΠ επίσης, αναφέρεται ειρωνικά και «στο πρωτογενές πλεόνασμα» το οποίο όπως υπογραμμίζει, «κυριολεκτικά πηγάζει από το ΑΙΜΑ του ελληνικού λαού, καθώς αυτά τα μέτρα αδυσώπητης λιτότητας ΚΟΣΤΙΖΟΥΝ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΘΑΝΑΤΟΥΣ». Ο κ. Γεωργιάδης συνεχίζει η ΕΙΝΑΠ, «ΚΟΡΟΪΔΕΥΕΙ ανοιχτά, μετακινώντας το ίδιο κουρασμένο και γερασμένο προσωπικό από νοσοκομείο σε νοσοκομείο. Είναι πραγματικά ΤΡΑΓΙΚΟ η στοιχειώδης ενίσχυση στην στελέχωση να έχει γίνει ... "ρουσφέτι" (!) που το "πουλάει" η πολιτική ηγεσία του υπουργείου και η διοίκηση της 2ης ΥΠΕ σε καθηγητές και διευθυντές που κατά καιρούς τυγχάνουν "εύνοιας"».

Η γενναία και άμεση ενίσχυση σε μόνιμο προσωπικό που ζητά η Επιτροπή της ΕΙΝΑΠ όπως καταγγέλλεται από πολλούς, φαίνεται ότι θα μείνει στις ευχές και στα λόγια, αφού οι μνημονιακές πολιτικές και η στρατηγική του κ. Άδωνι Γεωργιάδη δεν αφήνουν περιθώρια για ελπίδα και στερούν από την δημόσια υγεία πολύτιμους πόρους που είναι οι άνθρωποι.