ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Στην Ιταλική TV η ένδεια στην δημόσια υγεία

Την Αθήνα της βαθειάς ύφεσης και των τεράστιων θεμάτων δημόσιας υγείας, με υπουργό Υγείας τον κ. Άδωνι Γεωργιάδη, είχε την ευκαιρία να γνωρίσει ένας ιταλός δημοσιογράφος από την εκπομπή «Presa diretta» της Ιταλικής κρατικής τηλεόρασης Rai 3.
Στην Ιταλική TV η ένδεια στην δημόσια υγεία

Την Αθήνα της βαθειάς ύφεσης και των τεράστιων θεμάτων δημόσιας υγείας, με υπουργό Υγείας τον κ. Άδωνι Γεωργιάδη, είχε την ευκαιρία να γνωρίσει ένας ιταλός δημοσιογράφος από την εκπομπή «Presa diretta» της Ιταλικής κρατικής τηλεόρασης Rai 3.

Και είναι γεγονός ότι κατέγραψε πολλά περιστατικά τόσο από τους δρόμους με τα συσσίτια, τους απεργούς και τις καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών, όσο και από τα νοσοκομεία στα επείγοντα περιστατικά τα οποία λειτουργούν χωρίς γιατρούς όπως αναφέρει, αλλά και από τα τεκταινόμενα της Χρυσής Αυγής. Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο δημοσιογράφος Φεντερίκο Ρούφο στο ρεπορτάζ του, επισκέφθηκε νοσοκομεία και παραρτήματα των Γιατρών χωρίς σύνορα, όπου σχεδόν καθημερινά σχηματίζονται ουρές ανθρώπων για δωρεάν περίθαλψη και φάρμακα.

«Στην Ελλάδα της κρίσης δεν παρέχουν ούτε φάρμακα δωρεάν», τονίζει χαρακτηριστικά στο ρεπορτάζ του ο Ιταλός δημοσιογράφος, ο οποίος συναντήθηκε με τον υπουργό Υγείας, τον οποίο μάλιστα προλόγισε ως «μη ειδικό σε θέματα υγείας, καθώς οι Έλληνες μέχρι πρότινος τον γνώριζαν για τις τηλεοπτικές εμφανίσεις του, όπου πωλούσε βιβλία ιστορίας και φιλοσοφίας, του εκδοτικού οίκου της οικογένειάς του».Ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης μίλησε στην κάμερα της εκπομπής για τις μεταρρυθμίσεις στην υγεία, τονίζοντας ότι «στο παρελθόν δαπανήθηκαν πολλά χρήματα, επομένως οι μεταρρυθμίσεις είναι η δική μας απάντηση».Ερωτηθείς για το αν οι περικοπές τελικά έχουν ως αποτέλεσμα το θάνατο της δημόσιας υγείας, απάντησε λέγοντας: «Ας απαντήσω όπως ο δικός σας Σίλβιο: Πρόκειται για τα συνήθη ψεύδη των κομμουνιστών. Αυτό που επιχειρούμε να κάνουμε με τις μεταρρυθμίσεις μας είναι να χτίσουμε ένα ισχυρό σύστημα δημόσιας υγείας, το οποίο, όμως, δε μπορεί να είναι δωρεάν. Οικονομικό, ναι, αλλά όχι δωρεάν».

Ο Ιταλός δημοσιογράφος δεν περιορίστηκε, όμως, στις δηλώσεις του υπουργού και με κρυφή κάμερα έφτασε σε κέντρο για επείγοντα περιστατικά στην Ομόνοια, όπου διαπίστωσε ότι δεν υπήρχε ιατρικό προσωπικό για να περιθάλψει τους ασθενείς. Αντιθέτως, όπως κατέγραψε η κάμερα, η υπάλληλος του κέντρου υγείας τον κάλεσε να απευθυνθεί σε άλλο νοσοκομείο, αλλά λίγα λεπτά πριν ο δημοσιογράφος αποχωρήσει του έδωσε το όνομα γιατρού που εργαζόταν εκείνη την ημέρα, τονίζοντάς του ότι αν πληρώσει πέντε ευρώ μπορεί να τον επισκεφθεί.«Για να λάβει κανείς ιατρική φροντίδα πρέπει να είναι συστημένος και να τα κάνει όλα μυστικά», σχολίασε ο Ρούφο, ο οποίος ανενόχλητος πραγματοποίησε επίσκεψη στους χώρους του κέντρου επειγόντων, διαπιστώνοντας ότι «το νοσοκομείο είναι άδειο, δεν υπάρχουν γιατροί ή νοσοκόμοι. Το καρδιολογικό τμήμα είναι εγκαταλελειμμένο, χωρίς φως. Τα εργαστήρια επίσης».

Η εκπομπή αποτύπωσε επίσης την αγωνία απόρων σε κέντρο υποδοχής αστέγων, όπου περίμεναν για το καθημερινό συσσίτιο.

Διαβάστε ακόμη:

Σε «λειτουργική κατάρρευση» το Γ.Ν. Νίκαιας-Πειραιά

Ο Άδωνις «βουλιάζει» το κυβερνητικό καράβι;