ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

ΙΣΠ: να καθορισθούν οι όροι για τις Μονάδες Ημερήσιας Νοσηλείας

Το θέμα των Μονάδων Ημερήσιας Νοσηλείας και των προϋποθέσεων λειτουργίας τους επαναφέρει στο προσκήνιο ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά, ζήτημα, το οποίο χαρακτηρίζει μείζονος σημασίας για την Περίθαλψη των Πολιτών,  την Δημόσια Υγεία,  καθώς και για την Εθνική Οικονομία. 
ΙΣΠ: να καθορισθούν οι όροι για τις Μονάδες Ημερήσιας Νοσηλείας

Το θέμα των Μονάδων Ημερήσιας Νοσηλείας και των προϋποθέσεων λειτουργίας τους επαναφέρει στο προσκήνιο ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά, ζήτημα, το οποίο χαρακτηρίζει μείζονος σημασίας για την Περίθαλψη των Πολιτών, την Δημόσια Υγεία, καθώς και για την Εθνική Οικονομία.

Ο ΙΣΠ με επιστολή του προς τον υπουργό Υγείας, καλεί άμεσα τον κ. Άδωνι Γεωργιάδη, για όλες τις ειδικότητες μέσα από ανοιχτό διάλογο με τους θεσμικούς φορείς της Πολιτείας (ΠΙΣ, Ιατρικοί Σύλλογοι, ΚΕΣΥ, συναφείς Ιατρικές εταιρείες) και όχι από κλειστές συσκέψεις «μεμονωμένων» ατόμων, να καθοριστούν οι όροι και προϋποθέσεις για τη λειτουργία των Μονάδων Ημερήσιας Νοσηλείας στο πλαίσιο της Δευτεροβάθμιας Περίθαλψης, όπως συμβαίνει σε όλα τα Ευρωπαϊκά -και όχι μόνο- Κράτη.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά θεματοφύλακας των ως άνω προϋποθέσεων για την προστασία τόσο των Πολιτών, όσο και για την άσκηση της Ιατρικής Επιστήμης, θα προστατεύσει με «άγρυπνο μάτι» και τα δύο, καταλήγει στην επιστολή του ο Σύλλογος.