ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

20 χρόνια από τον θάνατο του Γιώργου Γεννηματά

Είκοσι χρόνια από το θάνατό του Γιώργου Γεννηματά, συμπληρώνονται σήμερα, ωστόσο το έργο και η προσφορά του παραμένουν δείγματα γραφής ενός μεγάλου πολιτικού, δήλωσε ο υπουργός Υγείας.
20 χρόνια από τον θάνατο του Γιώργου Γεννηματά

Είκοσι χρόνια από τον θάνατο του οραματιστή και δημιουργό του ΕΣΥ Γιώργο Γεννηματά συμπληρώνονται σήμερα.

Ο υπουργός Υγείας, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, με αφορμή την συμπλήρωση 20 ετών από το θάνατο του Γιώργου Γεννηματά δήλωσε τα εξής:

«Σήμερα συμπληρώνονται είκοσι χρόνια από το θάνατό του Γιώργου Γεννηματά, το έργο και η προσφορά του οποίου όμως παραμένουν δείγματα γραφής ενός μεγάλου πολιτικού. Ο Γιώργος Γεννηματάς υπήρξε μια εμβληματική προσωπικότητα που άφησε το στίγμα του στην πολιτική ζωή του τόπου. Υπηρέτησε με πάθος το χώρο της Υγείας, αφήνοντας πίσω του μια τεράστια κληρονομιά. Ο ελληνικός λαός οφείλει πολλά στον εμπνευστή του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Η προσπάθεια του Γ. Γεννηματά όμως, από ενέργειες και επιλογές διαφόρων, έμεινε ανολοκλήρωτη. Και στην παρούσα δύσκολη συγκυρία, κρατώντας το όραμά του ζωντανό για ισότιμη πρόσβαση όλων στο ΕΣΥ, ολοκληρώνουμε τις αναγκαίες προς την επίτευξη του σκοπού αυτού, μεταρρυθμίσεις».