ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Ελλάδα – Κύπρος: Κοινή πολιτική και ανταλλαγή υπηρεσιών υγείας

Τα κοινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν στα συστήματα υγείας η Ελλάδα και η Κύπρος λόγω της οικονομικής κρίσης και η ανταλλαγή υπηρεσιών υγείας, συζήτησαν ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης
Ελλάδα – Κύπρος: Κοινή πολιτική και ανταλλαγή υπηρεσιών υγείας

Τα κοινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν στα συστήματα υγείας η Ελλάδα και η Κύπρος λόγω της οικονομικής κρίσης και η ανταλλαγή υπηρεσιών υγείας, συζήτησαν ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης και ο Κύπριος υπουργός Υγείας Φίλιππος Πατσαλής, οι οποίοι συναντήθηκαν στο περιθώριο της άτυπης συνόδου των υπουργών υγείας της Ε.Ε. στο Ζάππειο.


Ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης, επανέλαβε γι άλλη μία φορά το στόχο για περικοπές δαπανών στον τομέα της υγείας μέσω των μεταρρυθμίσεων που προωθεί, ενώ ο Κύπριος ομόλογός του Φίλιππος Πατσαλής τόνισε ότι «η Κύπρος και η Ελλάδα είναι κάτω από το μνημόνιο συναντίληψης με την τρόικα και έχουν πολλές κοινές υποχρεώσεις. Η συνάντησή μας με τον κ. Α. Γεωργιάδη ήταν μια ευκαιρία να συζητήσουμε τις υποχρεώσεις τις οποίες και οι δύο χώρες έχουν καθώς και τη μεταρρύθμιση στον τομέα της υγείας. Την μεταρρύθμιση των νοσοκομείων, την αυτονόμηση των νοσοκομείων και άλλες απαραίτητες αλλαγές που πρέπει να γίνουν στον τομέα της υγείας».


Οι δύο υπουργοί συζήτησαν επίσης, διμερή θέματα που αφορούν την παραπομπή ασθενών από την Κύπρο στην Ελλάδα. Για τις ανάγκες που έχει η Κύπρος στον τομέα της υγείας και πρέπει να εξυπηρετούνται εκτός Κύπρου, είναι πρόθεση των Κυπρίων να παίρνουν αυτές τις υπηρεσίες από την Ελλάδα.


Ο κ. Α. Γεωργιάδης μιλώντας για την ατζέντα της Συνόδου, σημείωσε ότι θα υπάρξουν εισηγήσεις για το μεταναστευτικό και της επίπτωσης του φαινομένου στα δημόσια συστήματα υγείας, για τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στα εθνικά συστήματα υγείας, ενώ μπορεί να γίνει αναφορά και πρόβλημα τον ιό MERS.


Διαβάστε επίσης
Ο Άδωνις δεν κρύβεται πλέον: ευχαριστίες στην Γερμανία για την μεταρρύθμιση

Γιούνκερ: «Λάθος» οι μεγάλες περικοπές στο ελληνικό σύστημα υγείας

Στο Ζάππειο σήμερα και αύριο η Σύνοδος Υπουργών Υγείας της Ε.Ε.