ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Πιθανόν και δεύτερο γραφείο ΠΟΥ στην Αθήνα

Την πιθανή  δημιουργία δεύτερου γραφείου του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) στην Αθήνα, συζήτησαν ο υπουργός Υγείας, κ.  Άδωνις Γεωργιάδης με την επικεφαλής του ΠΟΥ, κυρία Zsuzsanna Jakab και μέλη του Οργανισμού, κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχαν την Τετάρτη στο υπουργείο Υγείας.

Την πιθανή δημιουργία δεύτερου γραφείου του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) στην Αθήνα, συζήτησαν ο υπουργός Υγείας, κ. Άδωνις Γεωργιάδης με την επικεφαλής του ΠΟΥ, κυρία Zsuzsanna Jakab και μέλη του Οργανισμού, κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχαν την Τετάρτη στο υπουργείο Υγείας.

Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας συζήτησε με την επικεφαλής του ΠΟΥ και το θέμα της πρόσβασης των Ελλήνων στα νοσοκομεία και γενικά στο σύστημα υγείας, ανεξαρτήτως αν έχουν ασφαλιστική κάλυψη ή όχι.

«Έχουμε πολύ θερμή συνεργασία με την επικεφαλής του Οργανισμού για τις μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα και κυρίως για το πώς θα μπορέσουμε να εξασφαλίσουμε πρόσβαση στην υγεία σε όλους τους Έλληνες, ασχέτως εάν έχουν ασφαλιστική κάλυψη ή όχι. Όλο το πρόγραμμα προχωράει κανονικά, μέχρι τέλος Ιουνίου θα έχουμε πολλά ευχάριστα νέα και για τους ανασφάλιστους» δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης, μετά την συνάντηση.

Από την πλευρά της η κυρία Jakab αναφέρθηκε στην καλή συνεργασία με τους Έλληνες αρμόδιους και εξέφρασε την ικανοποίησή της για τη στήριξη του γραφείου του ΠΟΥ από το υπουργείο Υγείας.