ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Τροπολογία για γιατρούς προκαλεί αντίδραση της αντιπολίτευσης

Επεκτείνεται η δυνατότητα συνεργασίας γιατρών του ΕΣΥ με το μπλοκάκι  τόσο για το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, όσο και για την Ανώνυμη Εταιρεία Μονάδων Υγείας, με τροπολογία που κατέθεσε ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιάννης Στουρνάρας σε νομοσχέδιο για τις τράπεζες.
Τροπολογία για γιατρούς προκαλεί αντίδραση της αντιπολίτευσης

Επεκτείνεται η δυνατότητα συνεργασίας γιατρών του ΕΣΥ με το μπλοκάκι τόσο για το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, όσο και για την Ανώνυμη Εταιρεία Μονάδων Υγείας, με τροπολογία που κατέθεσε ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιάννης Στουρνάρας σε νομοσχέδιο για τις τράπεζες.


Να σημειωθεί ότι αρχικά η ρύθμιση αυτή αφορούσε μόνο τον ΟΚΑΝΑ. Ειδικότερα με την ρύθμιση, επεκτείνεται η δυνατότητα εργασιακής σχέσης με μπλοκάκι στο ΕΣΥ και στους γιατρούς του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) και σε αυτούς της ΑΕΜΥ ΑΕ.

Ωστόσο η νέα ρύθμιση, προκάλεσε την αντίδραση της αντιπολίτευσης που κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι αιφνιδιαστικά καταθέτει την τελευταία στιγμή βελτιωτική αλλαγή κατά παράβαση του κανονισμού της Βουλής.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Ευκλείδης Τσακαλώτος, εξέφρασε την αντίθεση του στη νέα διάταξη, που εντάσσει, όπως είπε, και άλλους οργανισμούς στο καθεστώς με τα μπλοκάκια, και ζήτησε από τον υπουργό Οικονομικών να την αποσύρει ώστε να επανακατατεθεί από τον αρμόδιο υπουργό Υγείας, σε δικό του νομοσχέδιο.

Τη διαφωνία του εξέφρασε και ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Χρήστος Κατσώτης, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι «διευρύνει και στο χώρο της Υγείας το καθεστώς ελαστικών μορφών απασχόλησης σε βάρος και των ασθενών και των γιατρών».

Από την πλευρά του ο υπουργός Οικονομικών, εξέφρασε την έκπληξή του για το γεγονός ότι η αντιπολίτευση δεν δέχεται την βελτίωση, προσθέτοντας ότι δίνεται η δυνατότητα ευρύτερης συνεργασίας του ΕΣΥ με γιατρούς.