ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Σε επισχέσεις κλινικοί & εργαστηριακοί γιατροί από τις 12 Μαίου

Επισχέσεις από τις 12 Μαίου ξεκινούν οι κλινικοεργαστηριακοί γιατροί (φυσικά πρόσωπα και εργαστήρια) όπως αποφάσισε αργά το βράδυ του Σαββάτου η έκτακτη Γενική Συνέλευση του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου.
Σε επισχέσεις κλινικοί & εργαστηριακοί γιατροί από τις 12 Μαίου

Επισχέσεις από τις 12 Μαίου ξεκινούν οι κλινικοεργαστηριακοί γιατροί (φυσικά πρόσωπα και εργαστήρια) όπως αποφάσισε αργά το βράδυ του Σαββάτου η έκτακτη Γενική Συνέλευση του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου.

Αν και δεν είναι ακόμη γνωστό έως πότε θα διαρκέσουν, η απόφαση είναι ειλημμένη, από την Γενική Συνέλευση η οποία διήρκεσε πάρα πολλές ώρες ξεκινώντας από τις 10 το πρωί. Η εξέλιξη αυτή είναι σίγουρα επιβαρυντική για τους ασφαλισμένους, καθώς αυτό σημαίνει ότι για ακόμη μία φορά, οι ασθενείς θα βάλουν βαθειά το χέρι στην τσέπη τους.

Η θρυαλίδα που πυροδότησε το ήδη τεταμένο κλίμα μεταξύ των δύο πλευρών (δηλαδή γιατρών και υπουργείου Υγείας) είναι «η εμμονή και η υπαναχώρηση του Υπουργού Υγείας και της Διοίκησης του ΕΟΠΥΥ, όσον αφορά την εκτέλεση του προϋπολογισμού του ΕΟΠΥΥ, με την εφαρμογή και πάλι του απαγορευτικού και αυταρχικού claw back και ταυτόχρονα η αδυναμία από πλευράς Διοίκησης του ΕΟΠΥΥ να εφαρμόσει ορθούς κανόνες συνταγογράφησης παραπεμπτικών και ελέγχου μέσα από σύγχρονη ηλεκτρονική υποδομή».

Το γεγονός αυτό, οδηγεί τους παρόχους υγείας, όπως αναφέρει ο ΠΙΣ, «σε αδυναμία περαιτέρω λειτουργίας προς εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων του Οργανισμού και τους πολίτες σε στέρηση των διαγνωστικών τους εξετάσεων, με ευθύνη της Πολιτείας».

Οι γιατροί- οι οποίοι δήλωσαν ηχηρό παρών χθες από όλη την Ελλάδα στο Crown Plaza, έκαναν λόγο για απασφάλιση της υγείας και της περίθαλψης των πολιτών, η οποία έχει οδηγήσει σε ανθρωπιστική κρίση στην κυριολεξίαη οποία έχει οδηγήσει σε ανθρωπιστική κρίση με τραγικές συνέπειες. Χαρακτήρισαν δε τον προυπολογισμό των κλινικοεργαστηριακών γιατρών (ο οποίος για το 2014 αγγίζει τα 328 εκατ. ευρώ) αυτοκτονικό.

Η χθεσινή όμως έκτακτη Γενική Συνέλευση, δεν εξέτασε μόνο τα ζητήματα των κλινικικών και εργαστηριακών γιατρών, αλλά και γενικότερα την Ιατρική Νομοθεσία, η οποία ξεσκονίστηκε κυριολεκτικά, αφού διαβάστηκαν και σχολιάστηκαν όλα τα άρθρα. Αξίζει να σημειωθεί, ότι εκτός του υπουργού Υγείας κ. Άδωνι Γεωργιάδη στον οποίο αναφέρθηκαν πολλές φορές οι γιατροί, σημειώνοντας ότι «διέλυσε την δημόσια υγεία» ένα άλλο πρόσωπο σχολιάστηκε επίσης πολύ αρνητικά. Πρόκειται για τον πρώην υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Λοβέρδο,"ο οποίος ουσιαστικά ξεκίνησε την υλοποίηση των επώδυνων μνημονιακών πολιτικών σε βάρος των ελλήνων πολιτών", σύμφωνα με τους γιατρούς.

Διαβάστε ακόμη:

Απεργίες γιατρών πυροδοτεί η εμμονή του Άδωνι για το clawback






Αποχωρούν οι γιατροί από το διάλογο για τις συμβάσεις

Εργαστηριακοί γιατροί: εκρηκτικό κλίμα στον διάλογο για τις συμβάσεις



Παράταση συμβάσεων ΕΟΠΥΥ με παρόχους υγείας έως 30/6/14

Επιστολή ΙΣΠ σε Σαμαρά για τις πληρωμές των γιατρών