ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Συνεχίζεται η επίσχεση εργασίας στα διαγνωστικά κέντρα

Στην αύξηση του προϋπολογισμού του ΕΟΠΥΥ επιμένει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος και οι εκπρόσωποι των κλινικοεργαστηριακών ιατρών, των διαγνωστικών εργαστηρίων και διαγνωστικών κέντρων.

Συνεχίζεται η επίσχεση εργασίας  στα διαγνωστικά κέντρα

Την ανάγκη να αυξηθούν οι πιστώσεις του προυπολογισμού του ΕΟΠΥΥ για τις διαγνωστικές εξετάσεις, επισήμανε ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου κ. Μ. Βλασταράκος μετά τη συνάντηση το πρωί της Δευτέρας με τον υπουργό και τον υφυπουργό Υγείας Αδωνι Γεωργιάδη και Αντώνη Μπέζα.

Ο πρόεδρος του ΠΙΣ, κ. Μιχάλης Βλασταράκος, δήλωσε:
«Επιμένουμε να ζητούμε μετ' επιτάσεως από τον κ. Υπουργό Υγείας να αυξηθεί ο προϋπολογισμός του ΕΟΠΥΥ, ώστε να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη πρόσβαση των ασφαλισμένων και των ασθενών στην περίθαλψη, αλλά και η οικονομική βιωσιμότητα όλων των παρόχων υπηρεσιών Υγείας. Σε κάθε περίπτωση, ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, θα στηρίξει με όλα τα μέσα, την από κοινού απόφαση των φορέων».
Ο διάλογος με τον υπουργό Υγείας, κ. Άδωνι Γεωργιάδη, επί των τροποποιημένων προτάσεων, θα συνεχιστεί αύριο Τρίτη 13 Μαΐου.
Από τη σημερινή συνάντηση, οι δύο πλευρές φαίνεται να καταλήγουν στη σύνταξη συνταγογραφικών οδηγιών εκ μέροςυ του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, ενώ ανοιχτό είναι ακόμα το θέμα της μετάθεσης του πλαφόν στις διαγνωστικε΄ς εξετάσεις σε μηνιαία βάση.