ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Ολόκληρος ο Πειραιάς χωρίς Παιδοχειρουργική Κλινική

Ανεξάρτητα από το εκλογικό αποτέλεσμα και εάν τελικά οι Δημοτικές εκλογές επισπεύσουν μία ώρα αρχύτερα τις βουλευτικές εκλογές, αυτό που μετράει είναι τι μέλλει γενέσθαι με ένα από τα πιο σοβαρά ζητήματα της χώρας, και το οποίο δεν είναι άλλο από την υγεία και την περίθαλψη.

Ολόκληρος ο Πειραιάς χωρίς Παιδοχειρουργική Κλινική

Ο τομέας της υγείας έχει πληγεί ανεπανόρθωτα στα χρόνια του μνημονίου σε σημείο που οι πολίτες να ζητούν αλλαγή εδώ και τώρα, έχοντας βιώσει στο πετσί τους την κυβερνητική και κοινωνική αναλγησία σε σημείο που να αγγίζει πλέον τα όρια ανθρωπιστικής κρίσης, την βαθειά συρρίκνωση του δημόσιου τομέα, ουσιαστικά την απασφάλιση της υγείας και της φαρμακευτικής περίθαλψης.

Το ΕΣΥ έχει κλονιστεί ιδιαίτερα, για να μην πούμε ότι έχει καταρρεύσει στα χρόνια που εφαρμόζονται οι πολιτικές της τρόικας με θύματα από μικρά παιδιά μέχρι άτομα τρίτης ηλικίας, έλληνες πολίτες αλλά και μετανάστες, ασφαλισμένους αλλά και ανασφάλιστους.

Σχεδόν κάθε ημέρα, έρχονται στο προσκήνιο, ιστορίες καθημερινής τρέλας τις οποίες έχει ενορχηστρώσει η μνημονιακή πολιτική και εκτελεί κατά γράμμα ο υπουργός Υγείας κ. Άδωνις Γεωργιάδης.

Το καινούριο νέο που έρχεται από την Παιδοχειρουργική Κλινική του Τζανείου σοκάρει, δημιουργώντας σοβαρά ερωτηματικά για το θα μας επιφυλάξει το μέλλον σε περίπτωση που παραμείνει αυτή η κυβέρνηση.

Ειδικότερα, η Παιδοχειρουργική Κλινική του Τζανείου, όπως καταγγέλει και η ΕΙΝΑΠ, έχει κλείσει από τον Σεπτέμβριο του 2013. Ο διευθυντής έχει μετακινηθεί στο νοσοκομείο Αγία Σοφία, δήθεν για κάλυψη εφημεριών, όπως αναφέρουν οι εργαζόμενοι. Το αποτέλεσμα της πολιτικής αυτής, είναι ένας ολόκληρος Πειραιάς να παραμένει χωρίς δημόσια Παιδοχειρουργική Κλινική και παιδάκια που έχουν μεγάλη ανάγκη για άμεση εισαγωγή σε χειρουργεία, από τις γύρω περιοχές όπως Σαλαμίνα, Κερατσίνι, Πέραμα, Πασαλιμάνι, να έρχονται στην Αθήνα, ή να επιλέγουν ένα ιδιωτικό νοσοκομείο, όταν τα πράγματα είναι οριακά.

Οι γιατροί από τα νοσοκομεία της Αθήνας έχουν μείνει με το στόμα ανοικτό, στηλιτεύοντας και καταγγέλλοντας την τραγική αυτή κατάσταση η οποία είναι άκρως επικίνδυνη για τα παιδιά μας. Στο Τζάνειο, προβλέπονται 1 θέση Διευθυντού, 3 θέσεις Επιμελητών και 4 ειδικευόμενων. Τι συμφέροντα κρύβονται πίσω από αυτήν την κατάσταση και τι εξυπηρετεί αυτή η ανάλγητη συμπεριφορά, ρωτάνε άνθρωποι του ΕΣΥ;

Διαβάστε ακόμη:

ΟΕΝΓΕ: "Συμβόλαιο θανάτου" η επαναφορά του πλαφόν

Η οδύσσεια των ασθενών με Δρεπανοκυτταρική Νόσο στα ΚΕΠΑ

Βαρνάβας: Άμεσος ο κίνδυνος "κατάρρευσης" των νοσοκομείων του ΕΣΥ

Ολοταχώς για λουκέτο πάει το Κέντρο Δηλητηριάσεων