ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

ΙΣΠ: να δράσει άμεσα ο υπουργός για την Παιδοχειρουργική του Τζανείου

Την άμεση δράση και παρέμβαση του υπουργού Υγείας για την λειτουργία του Τζανείου νοσοκομείου και ειδικότερα του Παιδοχειρουργικού τμήματος του Νοσοκομείου με πλήρη Ιατρική κάλυψη, ζητά ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά. «Το Τζάνειο Νοσοκομείο καλύπτει τις ανάγκες εκατοντάδων χιλιάδων κατοίκων. Αν λάβουμε υπόψιν και τα νησιωτικά τμήματα, ελλείψεις τέτοιου είδους καθιστούν μη ασφαλή την Περίθαλψη των Πολιτών και δη των παιδιών» αναφέρει ο ΙΣΠ.

ΙΣΠ: να δράσει άμεσα ο υπουργός για την Παιδοχειρουργική του Τζανείου

Το θέμα είχε αναδείξει την περασμένη εβδομάδα το onMed, καθώς η Παιδοχειρουργική Κλινική του Τζανείου, όπως είχε καταγγείλει και η ΕΙΝΑΠ, έχει κλείσει από τον Σεπτέμβριο του 2013. Ο διευθυντής έχει μετακινηθεί στο νοσοκομείο Αγία Σοφία, δήθεν για κάλυψη εφημεριών, όπως αναφέρουν οι εργαζόμενοι. Το αποτέλεσμα της πολιτικής αυτής, είναι ένας ολόκληρος Πειραιάς να παραμένει χωρίς δημόσια Παιδοχειρουργική Κλινική και παιδάκια που έχουν μεγάλη ανάγκη για άμεση εισαγωγή σε χειρουργεία, από τις γύρω περιοχές όπως Σαλαμίνα, Κερατσίνι, Πέραμα, Πασαλιμάνι, να έρχονται στην Αθήνα, ή να επιλέγουν ένα ιδιωτικό νοσοκομείο, όταν τα πράγματα είναι οριακά

Εν τω μεταξύ, ο ΙΣΠ με άλλη επιστολή του προς τον διοικητή του Τζανείου ζητά να λάβει πληροφόρηση για το σοβαρό αυτό θέμα.

Το Τζάνειο Νοσοκομείο είναι ένα από τα βασικά Νοσοκομεία περίθαλψης της περιοχής ευθύνης μας και συμμετέχει στη γενική εφημερία κάθε 4 ημέρες, σύμφωνα με τον Ιατρικό Σύλλογο Πειραιά, προσθέτοντας, ότι «καλύπτει υγειονομικές ανάγκες περιοχών με μεγάλα οικονομικά, κοινωνικά και γεωγραφικά προβλήματα. Οποιαδήποτε προσπάθεια υποβάθμισής του θα μας βρει κάθετα αντίθετους, διότι δημιουργούνται σοβαρότατα προβλήματα στη Δημόσια Υγεία και στους εργαζόμενους (Ιατρικό και Υγειονομικό προσωπικό), που προσπαθούν να καλύψουν υποστελεχωμένα τμήματα».

Ο ΙΣΠ ζητά άμεσα πληροφόρηση για τα εξής θέματα:

- Αν το Παιδοχειρουργικό τμήμα του Νοσοκομείου, το οποίο διοικείτε, λειτουργεί
- Αν από τον Φεβρουάριο του 2014 μετακινήθηκε ο Διευθυντής του Παιδοχειρουργικού τμήματος στο Νοσοκομείο «Αγ. Σοφία»
- Αν έχουν πληρωθεί οι κενές οργανικές θέσεις Ιατρών (3 επιμελητές)
- Αν έχετε ζητήσει -και πότε- επικουρικούς Ιατρούς
- Αν υπάρχουν ειδικευόμενοι στη λίστα αναμονής του τμήματος
- Πού παραπέμπονται τα περιστατικά του Νοσοκομείου στην εσωτερική εφημερία, εφόσον χρειαστεί Παιδοχειρουργική κάλυψη
- Δεδομένου ότι υπάρχει Παιδιατρικό και Μαιευτικό-Γυναικολογικό τμήμα, πώς αντιμετωπίζονται τα περιστατικά στην γενική εφημερία του Νοσοκομείου -που είναι κάθε 4η ημέρα- και καλύπτει ευρύτατη περιοχή του Πειραιά, της Δυτικής Αθήνας, του υπολοίπου Αττικής και των νησιών

Διαβάστε ακόμη:

Ολόκληρος ο Πειραιάς χωρίς Παιδοχειρουργική Κλινική