ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Ανακλήθηκε ο διορισμός του γιατρού - μαϊμού

Ανακλήθηκε τελικά με απόφαση του γ.γ. του υπουργείου Υγείας κ. Πελοπίδα Καλλίρη μετά από πολλούς μήνες αφότου είχε ξεσπάσει το σκάνδαλο, ο διορισμός του γιατρού Γιάννη Καστάνη, καθώς σύμφωνα με τους ελέγχους που διενεργήθηκαν ο δήθεν γιατρός, διέθετε πλαστό πτυχίο.

Ανακλήθηκε ο διορισμός του γιατρού - μαϊμού

Το σχετικό θέμα είχε προκαλέσει αναστάτωση στην κοινωνία της Σκύρου όταν ξέσπασε πριν μερικούς μήνες, καθώς ο εν λόγω κύριος – διευθυντής μονάδας του ΕΣΥ στην Σκύρο, διέθετε πλαστό πτυχίο, ενώ ταυτόχρονα έκανε πολυτελή ζωή, κυκλοφορούσε με Ferrari και διέθετε ιδιωτικό αεροπλάνο.

Σύμφωνα με τους ελέγχους από το ΣΕΥΠ, οι τίτλοι σπουδών από το ιταλικό πανεπιστήμιο "La Sapienza", τους οποίους είχε καταθέσει το 1999 στο υπουργείο Υγείας ήταν πλαστοί! Με τα ίδια έγγραφα, είχε κάνει την ειδικότητά του στο νοσοκομείο "Άγιος Ανδρέας" της Πάτρας.

Τον Ιανουάριο του 2000, διορίστηκε σε θέση διευθυντή περιφερειακής μονάδας της Σκύρου, υποβάλλοντας αναγνώριση του τίτλου σπουδών από το ΔΙΚΑΤΣΑ και επικυρωμένες μεταφράσεις πιστοποιητικών.

Η καταγγελία έγινε από πολίτη στο υπουργείο Υγείας.

Ο έλεγχος από το Σώμα Επιθεωρητών Υγείας έδειξε ότι δεν είχε φοιτήσει στο ιταλικό πανεπιστήμιο γιατρός με αυτό το όνομα. Ταυτόχρονα οι έλεγχοι, έφεραν στο φως στοιχεία που αποδείκνυαν, ότι είχε τρία ΑΦΜ και ισάριθμες αστυνομικές ταυτότητες, ενώ ο φάκελος του διορισμού του είχε εξαφανιστεί από το υπουργείο Υγείας.

να σημειωθεί ότι ο "γιατρός", εξαφανίστηκε από τον Ιούλιο του 2013, ενώ εκκρεμεί εναντίον του ποινική δίωξη.

Αναφερόμενος στο περιστατικό, ο υπουργός Υγείας δήλωσε την Παρασκευή ότι η υπόθεση αποκαλύφθηκε χάρη στους ελέγχους οι οποίοι διενεργούνται στους τίτλους των δημοσίων υπαλλήλων. Πρόσθεσε δε, ότι ίσως υπάρξει τις επόμενες ημέρες και μια δεύτερη παρόμοια περίπτωση.

Ο κ. Καλλίρης σημείωσε ότι ο έλεγχος στα δικαιολογητικά των υπαλλήλων έχουν αποκαλύψει και πλαστότητες απολυτηρίων Λυκείου σε κάποιες περιπτώσεις.
Ο έλεγχος - είπε - θα τελειώσει στο τέλος του 2014 για όλους τους εργαζόμενους στο υπουργείο Υγείας και τους εποπτευόμενους φορείς.

Διαβάστε ακόμη:

Γιατρός–μαϊμού ήταν Δ/ντής στο Περιφερ. Ιατρείο Σκύρου και κυκλοφορύσε με Ferrari