ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Άδωνις: Τι είπε για τα χάλια στα νοσοκομεία και για τον ανασχηματισμό

Την έλλειψη στοιχειωδών υλικών στα δημόσια νοσοκομεία, όπως γάζες και οινόπνευμα, και τις πολύωρες αναμονές των ασθενών στα εξωτερικά ιατρεία, παραδέχθηκε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, χαρακτηρίζοντας μάλιστα την κατάσταση αυτή «γελοία» για το ΕΣΥ.

Άδωνις: Τι είπε για τα χάλια στα νοσοκομεία και για τον ανασχηματισμό

Σε μία προσπάθεια να προλάβει έστω και την ύστατη ώρα την απομάκρυνσή του, ο κ. Γεωργιάδης μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega" παραδέχθηκε την προβληματική κατάσταση στα νοσοκομεία, ειδικά σε ότι αφορά τις τραγικές ελλείψεις υγειονομικού υλικού, αλλά και βασικών ειδών, όπως σεντονιών, κουταλιών, οινοπνεύματος, κ.λπ.

Παραδέχθηκε επίσης ότι το πρόβλημα αυτό δημιουργείται από τη δεινή οικονομική θέση στην οποία έχουν περιέλθει οι προμηθευτές των νοσοκομείων λόγω του κουρέματος των ομολόγων με τα οποία πληρώνονταν τόσα χρόνια από το δημόσιο.

Αλλά και για τις πολύωρες αναμονές στα νοσοκομεία, είπε ότι εμείς έχουμε μία ώρα παραπάνω από το μ.ο. των άλλων κρατών, δηλαδή οι Έλληνες ασθενείς περιμένουν στα νοσοκομεία για να εξυπηρετηθούν περίπου 5-7 ώρες!

Απαντώντας σε ερώτηση για το ανασχηματισμό, ο κ. Α. Γεωργιάδης είπε ότι ήταν «περίεργη στιγμή η προαναγγελία του ανασχηματισμού, αφήνοντας αιχμές κατά του Ευάγγελου Βενιζέλου.

«Περίεργη στιγμή η προαναγγελία του ανασχηματισμού, δεν θα αποφύγω να το πω» τόνισε, ενώ διευκρίνισε ότι ο ανασχηματισμός θα γίνει στην ώρα του, η κυβέρνηση συνεχίζει να κυβερνά.

«Αφήστε τον πρωθυπουργό να κάνει τη δουλεία του και να είστε βέβαιοι ότι δεν δίνει σε κανέναν πληροφορίες... Είναι λίγο κουτσομπολιό όλα αυτά... Πλάκα έχει το θέμα» σημείωσε ο υπουργός.

«Ο Γεωργιάδης δεν έχει πάρει ούτε πρόκειται να πάρει τηλέφωνο στο Μαξίμου» τόνισε, με αφορμή τα σενάρια μετακίνησής του.