ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Βορίδης και Υγεία κρίνουν την κυβέρνηση

Ο Άδωνις Γεωργιάδης φέρεται να ήταν ο πρώτος υπουργός που δέχτηκε τηλεφώνημα από τον Αντώνη Σαμαρά, για να τον πληροφορήσει ότι οι υπηρεσίες του στο υπουργικό συμβούλιο σταματούν εδώ.

Βορίδης και Υγεία κρίνουν την κυβέρνηση

Κίνηση ενδεχομένως με νόημα, καθώς στον κ. Γεωργιάδη χρεώθηκαν οι τεταμένοι χειρισμοί σε όλα τα μέτωπα που άνοιξαν το προηγούμενο διάστημα στον τομέα της Υγείας –και ήταν πολλά-, με συνέπεια το βαθύ ρήγμα μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ενός παραδοσιακά προνομιακού χώρου για το κυβερνών κόμμα.

Ο Μάκης Βορίδης, ως νέος υπουργός Υγείας, καλείται τώρα να σηματοδοτήσει μία νέα προσέγγιση προς γιατρούς και φαρμακοποιούς, οι οποίοι και προεκλογικά είχαν δηλώσει πως θα «μαυρίσουν» τους γαλάζιους συνδυασμούς, πράγμα που όπως φαίνεται έκαναν.

Εκτός αυτού, η πορεία του κ. Βορίδη στο πολύπαθο και πολυτάραχο υπουργείο της Υγείας, θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό και τη μακροημέρευση ή όχι της κυβέρνησης.

Το στίγμα θα δοθεί από τις πρώτες δηλώσεις του κ. Βορίδη, κατά την τελετή παράδοσης-παραλαβής στο υπουργείο Υγείας το μεσημέρι της Τρίτης.

Το ερώτημα που τίθεται είναι αν ο Μάκης Βορίδης θα συνεχίσει, στην ίδια άτεγκτη γραμμή της τρόικα, το έργο του προκατόχου του ή θα επιλέξει αλλαγή πολιτικής, ώστε να αποφύγει τις μετωπικές συγκρούσεις και να ανακόψει την πορεία ολοκληρωτικής διάλυσης της δημόσιας υγείας του ελληνικού λαού. Ίδωμεν...

Πηγή: Newsbomb.gr