ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Νέο άδειασμα στον Άδωνι από τον Μάκη για την υπόθεση Δαραβίγκα

«Βελτιώσαμε την επιλογή», ήταν η απάντηση που έδωσε ο υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης σε ερώτηση σχετικά με την αντικατάσταση του Γιάννη Δαραβίγκα στο δ.σ. του ΟΚΑΝΑ.

Νέο άδειασμα στον Άδωνι από τον Μάκη για την υπόθεση Δαραβίγκα

Ο κ. Μ. Βορίδης χρησιμοποίησε αυτή τη φράση, αδειάζοντας ουσιαστικά τον προκάτοχό του για την επιλογή του να τοποθετήσει τον πανελίστα Γιάννη Δαραβίγκα στον ΟΚΑΝΑ και μάλιστα στη θέση του αναπληρωτή του Πορέδρου του ΟΚΑΝΑ.

«Αντικαταστήσαμε τον κ. Δαραβίγκα με έναν εξαιρετικό καθηγητή, τον κ. Διακογιάννη, ο οποίος είναι εξειδικευμένος στα ζητήματα τοξικοεξάρτησης, νομίζω στην κατεύθυνση της ενίσχυσης του ρόλου και του δυναμικού του ΟΚΑΝΑ. Αυτό ήταν το νόημα αυτής της αντικαταστάσεως, η βελτίωση των ανθρώπων που θα λειτουργήσουν μέσα στον ΟΚΑΝΑ», είπα χαρακτηριστικά ο κ. Μ. Βορίδης.

Σε σχόλιο για «λάθος επιλογή», ο κ. Μ. Βορίδης απάντησε: «Δεν το είπα αυτό. Είπα ότι βελτιώσαμε την επιλογή».

Οι δηλώσεις αυτές έγιναν κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του υπουργού στο ΕΚΕΠΥ. Ο κ. Μ. Βορίδης σημείωσε ότι ενημερώνεται ακόμα για τα θέματα του υπουργείου Υγείας. «Έχω, είπε, εκ του νόμου υποχρέωση εντός 48 ωρών εκ της αναλήψεως των καθηκόντων μου, να ενημερωθώ στο επιχειρησιακό κέντρο. Είναι κρίσιμο, άρα θα ακούσω τι έχουν να μου πουν».

12-6-2014 Επίσκεψη στο ΕΚΕΠΥ 2