ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Χωρίς φάρμακα ο ΟΚΑΝΑ

Το θέμα για τον πρώην υπουργό Υγείας Αδωνι Γεωργιάδη δεν ήταν οι εκκλήσεις των γιατρών εργαζομένων του Οργανισμού ότι ο ΟΚΑΝΑ έχει ξεμείνει από φάρμακα, αλλά ο διορισμός του φίλου του, όπως μας περιγράφουν, Γ. Δαραβίγκα (αν και επαύθη), όπως όμως και η δημιουργία για πρώτη φορά στα χρονικά του ΟΚΑΝΑ, θέσης αντιπροέδρου για έναν ακόμη του φίλο.

Χωρίς φάρμακα ο ΟΚΑΝΑ

Έντονο παρασκήνιο κυκλοφορεί για το πώς και γιατί επελέγη από τον πρώην υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, ο φίλος του Γιάννης Δαραβίγκας (κατά δήλωση του δημοσιογράφος, αλλά παρ' όλα αυτά πολύ γνωστό τηλεοπτικό πρόσωπο) για τη θέση του αναπληρωτή προέδρου του Οργανισμού Καταπολέμησης των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ). Οι πληροφορίες είναι πολλές. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι αρκετά μέλη από το παλιό διοικητικό συμβούλιο του ΟΚΑΝΑ (γιατί επαύθησαν όλοι πια ή σχεδόν όλοι) το πληροφορήθηκαν από την τηλεόραση.

Και δεν πληροφορήθηκαν εκ των υστέρων μόνον την άφιξη του νέου αναπληρωτή προέδρου Γ. Δαραβίγκα (πρώην πια μόλις το έμαθε ο Α. Σαμαράς), αλλά και την δική τους... αντικατάσταση!

Όταν αποφασίστηκαν όλα αυτά τα παλιά μέλη του ΔΣ συνεδρίαζαν κανονικά στα γραφεία του ΟΚΑΝΑ επί της οδού Αβέρωφ 22. Κανείς δεν είχε μπει στον κόπο να τους ενημερώσει για τις αλλαγές.

Κυρίως όμως κανείς δεν ενδιαφέρθηκε και για το γεγονός ότι ο ΟΚΑΝΑ έχει ξεμείνει από φάρμακα! Κανείς ή σχεδόν κανείς. Γιατροί του Οργανισμού παρενέβησαν σε κείνη την κρίσιμη συνεδρίαση και έκρουσαν τον κώδωνα του κινδύνου για πολύ σοβαρά θέματα.

Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι υποκατάστατο βουπρενορφίνη πια γιοκ. Γιατί; Διότι όπως μας πληροφορούν κύκλοι του ΟΚΑΝΑ δεν έχει προκηρυχθεί ακόμη ο διαγωνισμός για το δεύτερο γενόσημο της βουπρενορφίνης (υποκατάστατο). Επιπλέον λείπει, λένε οι πηγές, ένα ακόμη σοβαρό φάρμακο που ελάμβαναν οι χρήστες στα σπίτια τους με την λογική του take home, το σουμποτέξ (σουμποξόνη, υποκατάστατο, συνθετικό ναρκωτικό).

Η άγρια δύση των ναρκωτικών και οι... «φίλοι»

Από τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του ΟΚΑΝΑ λίγες ημέρες πριν από τον ανασχηματισμό δεν έμεινε κανείς πλην ενός. Και δεν εννοούμε τον Γ. Δαραβίγκα. Αλλά έναν άλλον φίλο του πρώην υπουργού Α. Γεωργιάδη για τον οποίον, μάλιστα, δημιούργησε και θέση αντιπροέδρου στον ΟΚΑΝΑ (μέχρι την άφιξή του υπήρχε μόνον αμισθί αναπληρωτής πρόεδρος). Αυτός ο άνθρωπος είναι ο μόνος που παραμένει στον ΟΚΑΝΑ με νέα πλέον μέλη διοικητικού συμβουλίου.

Αίσθηση όμως προκαλεί στο παρασκήνιο της «υπόθεσης» Δαραβίγκα και το γεγονός ότι η Εθνική Συντονίστρια κατά των Ναρκωτικών -εργαζόμενη από το 1998 στον οργανισμό ως οδοντίατρος- αν και διορίστηκε τον περασμένο Ιούνιο στο γραφείο του πρωθυπουργού Α. Σαμαρά, συνεχίζει να πληρώνεται από τον ΟΚΑΝΑ!

Πηγή: Newsbomb.gr