ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Πρόγραμμα κατάρτισης 1.200 ανέργων ιατρικών & παραιτρικών επαγγελμάτων μέσω ΕΣΠΑ

Πρόγραμμα για την κατάρτιση ανέργων επαγγελματιών ιατρικών και παραιτρικών επαγγελμάτων υγείας σε θέματα λειτουργίας του ΠΕΔΥ, το οποίο θα χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ, ανακοίνωσε το μεσημέρι της Τρίτης ο υπουργός Υγείας κ. Μάκης Βορίδης.

Πρόγραμμα κατάρτισης 1.200 ανέργων ιατρικών & παραιτρικών επαγγελμάτων μέσω ΕΣΠΑ

Το πρόγραμμα είναι προϋπολογισμού 14,4 εκατ. ευρώ, οι άνεργοι θα εκπαιδευθούν 1200 ώρες και αφορά 1.200 άτομα.

Το υπουργείο Υγείας έχει ήδη καταθέσει τα απαραίτητα έγγραφα, και εφόσον εγκριθεί και από το υπουργείο Ανάπτυξης, τότε το πρόγραμμα είναι πιθανόν να ξεκινήσει εντός του Ιουλίου.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν 1.200 άνεργοι επαγγελματίες της υγείας, κλάδων διοικητικού, οικονομικού, πληροφορικής, απόφοιτοι ΑΕΙ, ΤΕΙ. Η επιλογή θα γίνει βάσει συγκεκριμένων κριτηρίων με σειρά κατάταξης. Και η κατάρτιση θα υλοποιηθεί από αδειοδοτημένους φορείς, όπως ορίζουν οι νόμοι 4093/12 και 4111/13.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Υγείας, «η πράξη αυτή είναι μέσω ΕΣΠΑ και αφορά στην υλοποίηση προγραμμάτων θεωρητικής κατάρτισης και πρακτικής άσκησης νέων ανέργων επαγγελματιών υγείας και λοιπών ειδικοτήτων. Είναι όλοι απόφοιτοι ΑΕΙ ή ΤΕΙ με ειδικότητες νοσηλευτών, οικονομολόγων, πληροφορικής, μαιευτικής, παραϊατρικών επαγγελμάτων, επισκεπτών υγείας, ραδιολόγων, ακτινολόγων σε θέματα της λειτουργίας του Πρωτοβάθμιου Εθνικού Δικτύου Υγείας.
Τα θεματικά αντικείμενα είναι η ποιότητα και η ασφάλεια, πρωτόκολλα και διαδικασίες, αναδιάρθρωση μονάδων και υπηρεσιών υγείας, διασυνδεσιμότητα, κοινά ενοποιημένα νοσήλια, η κοστολόγηση ιατρικών πράξεων, διπλογραφικό σύστημα, νομοθεσία δημοσίων προμηθειών».