ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Σύμη: Ένας γιατρός για 10.000 τουρίστες (vid)

Για σοβαρές ελλείψεις γιατρών στη Σύμη που θέτουν σε κίνδυνο τόσο τη ζωή των κατοίκων, όσο και των χιλιάδων τουριστών έκανε λόγο ο δήμαρχος του νησιού, Ελευθέριος Παπακαλοδούκας.

Σύμη: Ένας γιατρός για 10.000 τουρίστες (vid)

Σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλε, μόνο ένας γιατρός καλύπτει τις ανάγκες του νησιού και μάλιστα στην τουριστική περίοδο. Την ίδια, ο δήμαρχος μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΑΝΤ1 ανέφερε πως πολλοί πολίτες, μεταξύ των οποίων και ο ίδιος, αναγκάζονται να οδηγούν το ασθενοφόρο, προκειμένου να μεταφέρουν έναν ασθενή στο Κέντρο Υγείας, ενώ τόνισε πως πρέπει να δοθεί μία λύση για το θέμα και μάλιστα άμεσα.

Από την πλευρά του, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Λεωνίδας Γρηγοράκoς, ζήτησε την κατανόηση των πολιτών, ενώ υποστήριξε πως υπάρχει πρόθεση να μετακινηθεί γιατρός από την Αθήνα, για να καλύψει τις ανάγκες στη Σύμη.

Ωστόσο, ο κ. Γρηγοράκος δήλωσε ότι το νησί, αυτή τη στιγμή, έχει έναν γιατρό «που τα βγάζει πέρα μια χαρά». «Υπήρχε στη Σύμη ένας αγροτικός γιατρός, ο οποίος παραιτήθηκε αιφνιδίως. Εμείς έχουμε προκηρύξει τις θέσεις των αγροτικών γιατρών.

Εσείς έχετε έναν μόνιμο αγροτικό γιατρό, ο οποίος είναι και ειδικευμένος και μπορεί και τα βγάζει πέρα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πηγή:Newsbomb.gr

{youtube}aLEpRO9wlVo{/youtube}

Διαβάστε επίσης

Σύμη: Ο Δήμαρχος οδηγεί το ασθενοφόρο, λόγω έλλειψης οδηγών