ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Κόντρα γιατρών για την δημιουργία της ΕΣΑΝ ΑΕ

Την συμμετοχή του ιατρικού κόσμου με ποσοστό 8%, στην υπό ίδρυση ΕΣΑΝ ΑΕ ζητά ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, μία πρόταση η οποία έχει ξεσηκώσει ήδη θύελλα αντιδράσεων από τα σπλάχνα μάλιστα των ιδίων των γιατρών και συγκεκριμένα της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών.

Κόντρα γιατρών για την δημιουργία της ΕΣΑΝ ΑΕ

Ο ΙΣΘ αναφέρει στην ανανοίνωσή του, ότι «παρά την αντίθεσή μας στη δημιουργία επιπλέον γραφειοκρατικών δομών στο σύστημα υγείας, που απορροφούν τους λιγοστούς αναγκαίους πόρους, αισθανόμαστε ότι η συμμετοχή του ιατρικού κόσμου στην υπό ίδρυση ΕΣΑΝ Α.Ε είναι επιβεβλημένη και εξυπηρετεί τα καλώς εννοούμενα συμφέροντα των ιατρών.

Προς την κατεύθυνση αυτή ο ΙΣΘ έχει ήδη εκδηλώσει την επιθυμία του να συμμετάσχει στην υπό ίδρυση Ανώνυμη Εταιρεία με ποσοστό έως και 8%». Επιπλέον ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, εκτιμά ότι η συμμετοχή και άλλων θα ενδυναμώσει την ιατρική άποψη στον τομέα αυτό.

Την ίδια ώρα, η ΟΕΝΓΕ κατακεραυνώνει την στάση των γιατρών της Θεσσαλονίκης, σημειώνοντας ότι η πολιτική αυτή, θυμίζει εποχές που οι εν λόγω γιατροί έβρισκαν αξιόπιστους συνομιλητές τους κ.κ. Λοβέρδο και Γεωργιάδη.

Η ΟΕΝΓΕ αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Το νομοσχέδιο που βρίσκεται υπό ψήφιση στη Βουλή και αφορά στην Ανώνυμη Εταιρεία που θα διαχειρίζεται τα οικονομικά του συστήματος υγείας προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων από τους φορείς που εκπροσωπούν γιατρούς και εργαζόμενους στα νοσοκομεία.
Κατά την ακρόαση φορέων στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής εκτός από την ΟΕΝΓΕ, αρνητική στάση κράτησε και ο ΠΙΣ, ενώ τις επόμενες μέρες θα αποφασιστεί κινητοποίηση όλων των εργαζομένων στην υγεία για το τερατούργημα που θα ιδιωτικοποιήσει τα πάντα στην περίθαλψη των πολιτών.

Μόνη θλιβερή εξαίρεση ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, ο οποίος όχι μόνο επικροτεί το νομοσχέδιο, αλλά και ζητά να αγοράσει το 8% από τις μετοχές της Ανώνυμης Εταιρείας ΕΣΑΝ ΑΕ!! Ενώ λοιπόν η συγκυβέρνηση απαγχονίζει τους γιατρούς της χώρας ορισμένοι ζητούν να αναλάβουν εργολαβικά την πώληση σχοινιού και σαπουνιού. Πρόκειται για τους ίδιους που εύρισκαν ως αξιόπιστους συνομιλητές τον Λοβέρδο και τον Άδωνι...»

Διαβάστε ακόμη:

ΕΣΑΝ ΑΕ: Γιατί ο Μάκης Βορίδης έδωσε το 51% στον Δημόσιο τομέα