ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Πυρά Σαλμά κατά της διοίκησης νοσοκομείου: Ανενεργός ο τομογράφος στο Αγρίνιο

Το γεγονός ότι τα δημόσια νοσοκομεία βρίσκονται στο έλεος εδώ και μερικά χρόνια και ειδικότερα από τότε που ξεκίνησαν οι μνημονιακές πολιτικές, είναι γνωστό τοις πάσι. Όταν όμως επισημαίνονται ακόμη και από τα ίδια τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, οι οποίοι τυγχάνει να ανήκουν στο ιατρικό σώμα, τότε τα πράγματα είναι ακόμη πιο σοβαρά.

Πυρά Σαλμά κατά της διοίκησης νοσοκομείου: Ανενεργός ο τομογράφος στο Αγρίνιο

Όπως καταγγέλλει με ερώτησή του στη Βουλή ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας κ. Μάριος Σαλμάς, ο υπερσύγχρονος μαγνητικός τομογράφος που έχει εγκατασταθεί στο καινούριο νοσοκομείο Αγρινίου, είναι ανενεργός πάνω από ένα χρόνο.

Σύμφωνα με τον κ. Σαλμά, τον Ιούνιο του 2013 εγκαταστάθηκε στο νέο νοσοκομείο Αγρινίου ο πλέον σύγχρονος μαγνητικός τομογράφος της Ελλάδας.
Για την ορθή λειτουργία του μάλιστα, εκπαιδεύθηκε ανάλογα και το προσωπικό του νοσοκομείου.

Παρόλα αυτά, μέχρι και σήμερα ο τομογράφος είναι ανενεργός με ευθύνη της διοίκησης, όπως αναφέρει. Αποτέλεσμα της κατάστασης αυτής, είναι οι πολίτες που επιθυμούν να υποβληθούν σε μαγνητική τομογραφία να αναγκάζονται να καταφεύγουν σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα, με αποτέλεσμα να επιβαρύνονται οικονομικά (καταβολή συμμετοχής), αλλά και να λαμβάνουν διαγνωστικές υπηρεσίες κατώτερου επιπέδου.

Επίσης, η συνεχιζόμενη μη λειτουργία του μαγνητικού τομογράφου (το συνολικό κόστος του οποίου έχει υπερβεί το 1 εκατομμύριο ευρώ) συντελεί στην απαξίωση του.

Ο κ. Σαλμάς, ρωτά τον υπουργό Υγείας κ, Μάκη Βορίδη, πότε επιτέλους θα λειτουργήσει ο τομογράφος, ώστε να μην επιβαρύνονται οικονομικά οι ασθενείς και να θωρακιστεί παράλληλα η δημόσια υγεία.

Διαβάστε ακόμη:

Κινδυνεύουν ασθενείς & τραυματίες στο Μεσολόγγι εξαιτίας των ελλείψεων σε προσωπικό

Χωρίς παιδίατρο η Πάρος εδώ και τέσσερα χρόνια