ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Εκλογές ΙΣΑ 2014: Οι Νέοι Γιατροί εναντίον της Χ.Α.

Το Κίνημα Νέων Ιατρών (ΚΙΝΙ) καταδικάζει με τον πιο απερίφραστο τρόπο την απόφαση του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών να επιτρέψει σε συνδυασμό προερχόμενο από μέλη της Χρυσής Αυγής να συμμετέχει στις επερχόμενες εκλογές του Οκτωβρίου.

Εκλογές ΙΣΑ 2014: Οι Νέοι Γιατροί εναντίον της Χ.Α.

«Πέρα από τις πολιτικές αποκαλύψεις που πλέον είναι γνωστές και στον τελευταίο αδαή για την εγκληματική φύση της οργάνωσης, τίθεται προς όσους επέτρεψαν αυτή τη συμμετοχή ένα ευθέως ιατρικό ζήτημα» αναφέρουν οι εκπρόσωποι του ΚΙ.ΝΙ.

«Πώς μπορεί – αναρωτιούνται - να δίνεται η δυνατότητα να συμμετέχουν σε εκλογές συνδυασμοί που δεν αποδέχονται την ισότητα της ιατρικής περίθαλψης προς όλους τους ανθρώπους, διαχωρίζοντας τους βάση εθνικότητας χρώματος, φυλής και απόψεων; Τέτοιας ιδεολογίας και τέτοιων πρακτικών άνθρωποι δεν δικαιούνται και δε νοείται να ασκούν ιατρική όπως γίνεται σαφές από τον κώδικα ιατρικής δεοντολογίας που ψηφίστηκε από τη βουλή των Ελλήνων το 2005».

Το Κίνημα Νέων Ιατρών ζητά να ανακληθεί άμεσα η απόφαση του δσ του ΙΣΑ για συμμετοχή ψηφοδελτίου που έρχεται σε άμεση αντιπαράθεση με τις αρχές της ιατρικής και τον όρκο του Ιπποκράτη, στις επερχόμενες εκλογές.

Διαβάστε επίσης

Εκλογές ΙΣΑ 2014: Οι 14 συνδυασμοί, ανάμεσά τους και της ΧΑ

Εκλογές ΙΣΑ 2014: Αναβρασμός λόγω Χρυσής Αυγής και οφειλών συνδρομών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ