ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Γρηγοράκος: Αναβάθμιση του Παίδων «Αγία Σοφία» σε Κέντρο για τον παιδικό καρκίνο

Τη σπουδαιότητα του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία» για τη χώρα μας, καθώς είναι το μεγαλύτερο παιδιατρικό νοσοκομείο στην Ελλάδα και ένα από τα μεγαλύτερα στην Ευρώπη, το οποίο ενισχύεται πλέον μετά την συνεργασία του με το νοσοκομείο για Άρρωστα Παιδιά ("SickKids") στον Καναδά, τόνισε ο υπουργός αναπληρωτής Υγείας κ. Λεωνίδας Γρηγοράκος, σε συνάντηση εργασίας που είχε με τον Καναδό Πρέσβη στην Ελλάδα κ. Robert Peck. 

Γρηγοράκος: Αναβάθμιση του Παίδων «Αγία Σοφία» σε Κέντρο για τον παιδικό καρκίνο

Παρόντες στην συνάντηση επίσης, ήταν ο Διευθυντής Επιχειρησιακής Ανάπτυξης του Καναδικού Νοσοκομείου για Άρρωστα Παιδιά ("SickKids") κ. Raymond D. King και ο Διοικητής του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία» κ. Εμμανουήλ Παππασάββας.

Στην συνάντηση, συζήτησαν την εξέλιξη της συνεργασίας του Νοσοκομείου για Άρρωστα Παιδιά ("SickKids") με το Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία» σε θέματα παιδιατρικής ογκολογίας.

Εξέχουσα σημασία έχει σύμφωνα με τον κ. Γρηγοράκο η επικείμενη συνεργασία με το Νοσοκομείο SickKids. Στόχος αυτής της συνεργασίας θα είναι η ανάπτυξη της τεχνογνωσίας και της χωρητικότητας του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία», που απαιτούνται για να εξελιχθεί σε πραγματικό περιφερειακό Κέντρο Αριστείας. Αποτέλεσμα αυτού θα είναι να μπορεί μελλοντικά να καλύψει τις ανάγκες των παιδιών που πάσχουν από καρκίνο και αιματοπάθειες από όλη την Ελλάδα και την περιοχή των Βαλκανίων.

Από τη πλευρά του ο κ. King δήλωσε ότι το Νοσοκομείο Sickkids, που εδρεύει στο Τορόντο του Καναδά, είναι ένα από τα μεγαλύτερα και πλέον φημισμένα παιδιατρικά κέντρα που ασχολούνται ακαδημαϊκά με την παιδιατρική και βελτιώνει τη ζωή παιδιών εδώ και 140 περίπου χρόνια. Στόχος του Sickkids είναι να διαμορφώσει βιώσιμα και ολοκληρωμένα παιδιατρικά προγράμματα με Καναδούς και διεθνείς εταίρους που θα βελτιώσουν την αποτελεσματικότητα παροχής υπηρεσιών υγείας σε παιδιά σε όλο τον κόσμο.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός αφού χαιρέτισε αυτή την προσπάθεια, δήλωσε ότι η συνεργασία αυτή έχει την αμέριστη υποστήριξη του Υπουργείου Υγείας σε όλα τα επίπεδα, καθώς μέσα από το πολυετές πρόγραμμα συνεργασίας που προβλέπεται, το Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία» θα αναβαθμιστεί και θα μπορεί να χειριστεί πολύπλοκα περιστατικά παιδικού καρκίνου.