ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Στον Ελληνικό λαό ο λογαριασμός για το "Ερρίκος Ντυνάν"

Με έκτακτη επιχορήγηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, ύψους δύο εκατομμυρίων ευρώ, ο υπουργός Υγείας, Μάκης Βορίδης, επιχειρεί να κλείσει μέρος της «μαύρης τρύπας» στη μισθοδοσία των εργαζομένων στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό.

Στον Ελληνικό λαό ο λογαριασμός για το "Ερρίκος Ντυνάν"

Στους εργαζόμενους του Οργανισμού οφείλονται δεδουλευμένα μηνών, ως απόρροια της κακοδιαχείρισης κυρίως της διοίκησης Μαρτίνη, η οποία, εκτός από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, χρεοκόπησε και το νοσηλευτήριο «Ερρίκος Ντυνάν».

Οι «ερυθροσταυρίτες» είχαν εναντιωθεί στον εκπλειστηριασμό του «Ερρίκος Ντυνάν» καθώς και στη μεταβίβαση του σήματος του νοσηλευτηρίου, που φέρει το όνομα του ιδρυτή του Ερυθρού Σταυρού, τονίζοντας ότι ο Οργανισμός έχασε σημαντικό μέρος της περιουσίας του, χωρίς να εξασφαλιστεί κανένα αντάλλαγμα. Μάλιστα, η μεταβίβαση του «Ερρίκος Ντυνάν» στην Τράπεζα Πειραιώς έγινε μία χρονική στιγμή, κατά την οποία στους εργαζόμενους οφείλονταν ήδη μισθοί 7-8 μηνών.

Βέβαια, εκείνη τη χρονική στιγμή προτεραιότητα για τον κ. Δημήτρη Νίκα, προσωρινό πρόεδρο τόσο στο νοσηλευτήριο όσο και στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, ήταν η διεκπεραίωση της μεταβίβασης του «Ερρίκος Ντυνάν», με όρους υπέρ της Τράπεζας Πειραιώς, καθώς δεν αξίωσε όφελος για τον Οργανισμό στον οποίο προΐστατο.

Οι υπηρεσίες του ανταμείφθηκαν, αφού και στη νέα εποχή της ΗΜΙΘΕΑ Α.Ε κράτησε τη θέση του αντιπροέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου, υπό τον Χρήστο Σορώτο, πρόεδρο του Δ.Σ και πρώην σύμβουλο διοίκησης της Τράπεζας Πειραιώς.

Ο κ. Νίκας, πριν ακόμα υποβάλλει την παραίτησή του από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, ήταν απών από τις διαπραγματεύσεις με τους εργαζόμενους του Οργανισμού, οι οποίοι με κινητοποιήσεις και επισχέσεις διεκδικούσαν τα δεδουλευμένα τους. Άλλωστε, στα στόματα των εργαζομένων κυκλοφορούσε ότι «αφού έστησε την κλινική του στο Ερρίκος Ντυνάν, γιατί να ασχοληθεί μαζί μας».

Μετά την παραίτηση Νίκα, χρέη προέδρου στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό εκτελεί ο αντιπρόεδρος του Κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου, κ. Γιάννης Κίνιας, ο οποίος είχε κάνει και την πρώτη πρόταση προς τους εργαζόμενους για την έναρξη διαδικασίας αποπληρωμής δεδουλευμένων, με την καταβολή του τρέχοντος και ενός οφειλόμενου μήνα. Η πρόταση αυτή απαιτούσε κονδύλι από την κυβέρνηση 1 εκατ. ευρώ.

Η πρόταση τελικά που ευοδώθηκε ήταν αυτή των εργαζομένων, οι οποίοι απαίτησαν επιχορήγηση 2 εκατ. ευρώ, ώστε να εξοφληθούν άμεσα πέντε οφειλόμενοι μήνες μέχρι και τον Ιούνιο του 2014, μαζί με την τρέχουσα μισθοδοσία.

Ωστόσο, πρόκειται για πρόσκαιρη λύση, που σίγουρα δίνει ανάσα στους εργαζόμενους, πολλοί εκ των οποίων αντιμετωπίζουν πολύ σοβαρά οικονομικά προβλήματα, το μέλλον, όμως, είναι αβέβαιο. Χαρακτηριστική είναι και η ανοιχτή επιστολή προς τα μέλη του Ε.Ε.Σ από τον κ. Κίνια, στην οποία αναφέρει ότι «σε ώρες δύσκολες για το Μέλλον του Ιστορικού και με Εθνική Προσφορά Φιλανθρωπικού Ιδρύματος, αναλαμβάνουμε να διαχειριστούμε τα κατεπείγοντα προβλήματά του».

Η μεγάλη ευθύνη της κυβέρνησης Σαμαρά -και προς τους εργαζόμενους του Ε.Ε.Σ- βρίσκεται στο γεγονός ότι προσυπέγραψε τη σκανδαλώδη μεταβίβαση του «Ερρίκος Ντυνάν» στην Τράπεζα Πειραιώς χωρίς να επιβαρυνθεί η τελευταία με τα χρέη του ιδρύματος προς τρίτους, αλλά ούτε εξασφάλισε μέρος του εκπλειστηριάσματος για τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, που τώρα αναγκάζεται να επιχορηγεί εκτάκτως με χρήματα των φορολογουμένων.

Πηγή: newsbomb

Διαβάστε ακόμη:

Ερρίκος Ντυνάν: Manager από τον τραπεζικό κλάδο, ο νέος πρόεδρος του ΔΣ

Τραπεζίτης ο νέος πρόεδρος του «Ερρίκος Ντυνάν

Ερρίκος Ντυνάν: Από μέρα σε μέρα η ανακοίνωση του νέου Δ.Σ.

Ερρίκος Ντυνάν: Τα social media προτεραιότητα (!) της νέας διοίκησης

Έδωσαν το «Ερρίκος Ντυνάν» χωρίς αντάλλαγμα για τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό

Ερρίκος Ντυνάν: Ο Βορίδης υπερασπίζεται με θέρμη την κυβέρνηση για την μεταβίβαση στην τράπεζα Πειραιώς

Ερρίκος Ντυνάν: το Υγεία φεύγει & η ΗΜΙΘΕΑ έρχεται

Εργαζόμενοι Ε.Ε.Σ: Ζητούν απαντήσεις για την πώληση του «Ερρίκος Ντυνάν»

Πότε θα δοθεί απάντηση στη Βουλή για το «Ερρίκος Ντυνάν»;

Πώς η Τράπεζα Πειραιώς εξωθεί σε χρεοκοπία προμηθευτές του Ερρίκος Ντυνάν

Άκρως ιδιωτική η «νέα εποχή» του Ερρίκος Ντυνάν

Ντυνάν: Μαύρη σελίδα η πώλησή του λένε οι εργαζόμενοι στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό

Ντυνάν: Σε αναμμένα κάρβουνα οι εργαζόμενοι - καθυστερεί η συνάντηση με την νέα διοίκηση

Πώς ο Άδωνις έριξε στη... φάκα του «Ερρίκος Ντυνάν» τον Βορίδη

Γ. Σούρλας: Να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση του «Ερρίκος Ντυνάν»

Ντυνάν: Νομοθετική "άφεση αμαρτιών" στις διοικήσεις για να συνεργαστούν;

Οσμή σκανδάλου στην πώληση του «Ερρίκος Ντυνάν»

Ερρίκος Ντυνάν: Το «σκάνδαλο» της δεκαετίας με... δωρεά της κυβέρνησης

Ερρίκος Ντυνάν: Σε θυγατρική του ομίλου Πειραιώς κατακυρώθηκε το κτίριο

Ερρίκος Ντυνάν: Η τροπολογία της «ντροπής» και το «δώρο» στην ΗΜΙΘΕΑ Α.Ε.

Εργαζόμενοι «Ερρίκος Ντυνάν»: «Δεν θα δεχθούμε ούτε μία απόλυση»

«Χάρισαν» το «Ερρίκος Ντυνάν» σε... πρώην κτηματική εταιρεία του Ομίλου Πειραιώς

Ντυνάν: Όλες οι διοικήσεις συνεργάστηκαν για την επέλαση των ιδιωτών (;)

Θ. Δρίτσας: «Πολλά τα ερωτήματα και πρέπει να απαντηθούν»

Ντυνάν: Ο διαγωνισμός ήταν ανοικτός σε όλους λέει το υπ. Υγείας, αλλά για την ταμπακιέρα σιωπά

ΕΟΠΥΥ: Το σημαντικό για το Ερρίκος Ντυνάν, είναι η ασφαλιστική ενημερότητα

Βορίδης: Οι φαρμακοβομηχανίες πιθανόν να χάσουν τα χρήματά τους από το Ερρίκος Ντυνάν

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ