ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Με χρηματοδότηση από το Ψ.Ν.Α. θα λειτουργήσει το σχολείο του «18 Άνω»

Την άμεση χρηματοδότηση για την κάλυψη των δαπανών του σχολείου της Μονάδας Απεξάρτησης Τοξικομανών «18 Άνω» ζήτησε η υφυπουργός Υγείας Κατερίνα Παπακώστα με εντολή της προς τον Διοικητή του Ψ.Ν.Α., Παύλο Θεοδωράκη, μέχρι να ομαλοποιηθεί η χρηματοδότησή του από το υπουργείο Παιδείας.

Με χρηματοδότηση από το Ψ.Ν.Α. θα λειτουργήσει το σχολείο του «18 Άνω»

Υπενθυμίζεται ότι το σχολείο της μονάδας, το οποίο έχει σημειώσει επιτυχίες ακόμη και εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, είναι κλειστό επειδή το υπουργείο Παιδείας δεν προχώρησε στις απαραίτητες διαδικασίες για τη στελέχωσή του με καθηγητές επικαλούμενο έλλειψη κονδυλίων.

Οι καθηγητές την περσινή σχολική χρονιά δούλεψαν εθελοντικά γιατί δεν ήθελαν να αφήσουν τους μαθητές τους.

Κατά τους προηγούμενους μήνες, τόσο η κυρία Παπακώστα, όσο και ο Διοικητής του νοσοκομείου, με παρεμβάσεις τους προς το Υπουργείο Παιδείας έχουν ζητήσει επανειλημμένα την επίλυση του ζητήματος που έχει προκύψει με τους καθηγητές του σχολείου.

Όπως σημείωσε η υφυπουργός Υγείας, η συνέχιση της λειτουργίας του σχολείου αποτελεί κρίσιμης σημασίας παράγοντα για την κοινωνική επανένταξη των θεραπευόμενων και για την πρόληψη της υποτροπής τους.