ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Συνάντηση ηγεσίας υπ. Υγείας - ΚΕΣΥΠΕ: Πόσα χρήματα θα δοθούν στα νοσοκομεία της περιφέρειας

Με μεγάλη αγωνία αναμένουν οι διοικητές των νοσοκομείων αλλά και τα μέλη του Κεντρικού Συμβουλίου Υγειονομικών Περιφερειών (ΚΕΣΥΠΕ) τη σημερινή συνάντηση στο υπουργείο Υγείας, προκειμένου να δουν κατά πόσο αναμένεται να αυξηθούν τα κονδύλια για τα νοσοκομεία της περιφέρειας.

Συνάντηση ηγεσίας υπ. Υγείας - ΚΕΣΥΠΕ: Πόσα χρήματα θα δοθούν στα νοσοκομεία της περιφέρειας

Η συνάντηση με τον υπουργό Υγείας κ. Μάκη Βορίδη και το γενικό γραμματέα του υπουργείου Υγείας κ. Βασίλη Κοντοζαμάνη είναι προγραμματισμένη για τις 12 το μεσημέρι.

Τα οικονομικά των νοσοκομείων του ΕΣΥ δεν είναι μυστικό ότι είναι δραματικά περιορισμένα, ενώ πολλοί προϋπολογισμοί νοσηλευτηρίων βρίσκονται στο ναδίρ. Υπάρχουν δε διοικητές αλλά και Σωματεία Εργαζομένων πυο έχουν δηλώσει ότι τα οικονομικά τους έχουν ήδη εξαντληθεί και δεν επαρκούν μέχρι τέλος του χρόνου.

Ωστόσο, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας έχει αντίθετη άποψη, δηλώνοντας ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει και ότι οι προϋπολογισμοί επαρκούν.

Ήδη από έκτακτες πιστώσεις ενεκρίθηκαν πριν μερικές ημέρες για την Α' και την Β' Υγειονομική Περιφέρεια 26 εκατ. ευρώ και όπως σχολιάζει ο κ. Κοντοζαμάνης τα νοσηλευτήρια των δύο αυτών ΥΠΕ είναι σαφώς πιο επιβαρυμένα, διαθέτοντας περισσότερες κλίνες αλλά και φιλοξενώντας πολλά περιστατικά.

Μέχρι χθες πάντως, δεν ήταν γνωστό ποιο θα είναι το ύψος της νέας έκτακτης πίστωσης και οι επικεφαλής του ΚΕΣΥΠΕ αναμένουν σήμερα να το μάθουν από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Διαβάστε ακόμη:

Έκτακτη πίστωση 20 εκατ. ευρώ στο ΕΣΥ & πληρωμή εφημεριών εντός διμήνου