ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Γρηγοράκος για αγροτικούς γιατρούς: Εμείς προκηρύσσουμε τις θέσεις και δεν πάει κανείς

Στην έλλειψη προσφοράς αγροτικών γιατρών απέδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Λεωνίδας Γρηγοράκος το πρόβλημα με τις ελλείψεις υγειονομικού προσωπικού στο περιφερειακό ιατρείο Αλοννήσου.

Γρηγοράκος για αγροτικούς γιατρούς: Εμείς προκηρύσσουμε τις θέσεις και δεν πάει κανείς

«Προκηρύσσουμε τις θέσεις και δεν πάει κανείς» είπε ο κ. Γρηγοράκος απαντώντας σε ερωτήσεις των βουλευτών Πάρι Μουτσινά και Μαρίνας Χρυσοβελώνη, ενώ προανήγγειλε διάταξη που θα περιλαμβάνεται στο επόμενο νομοσχέδιο η οποία θα υποχρεώνει όλους τους γιατρούς να κάνουν την υπηρεσία υπαίθρου.

Ο κ. Γρηγοράκος τόνισε ότι δεν μπορεί κάποιος γιατρός να κάνει το αγροτικό του με 600 ευρώ το μήνα και να μην έχει φροντίσει ο εκάστοτε δήμος να υπάρχει τουλάχιστον ένα αγροτικό ιατρείο που θα διαθέτει τα απαραίτητα για την αξιοπρεπή διαμονή του.

Υπογράμμισε επίσης την ανάγκη αύξησης των μισθών των γιατρών, των νοσηλευτών και των υγειονομικών στις άγονες και νησιωτικές περιοχές, καθώς κανένα άλλο κίνητρο δεν έχει αποδώσει μέχρι σήμερα.

Ειδικά για την Αλόννησο, ο κ. Γρηγοράκος είπε ότι έχουν προκηρυχθεί δύο φορές το τελευταίο διάστημα οι θέσεις των αγροτικών ιατρών, αλλά δεν υπήρξε ενδιαφέρον.

Προανήγγειλε τέλος αύξηση της τιμής της ώρας απασχόλησης των γιατρών στις άγονες και νησιωτικές περιοχές.