ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

«Εκκαθάριση» προσωπικού από τον τραπεζίτη του Ερρίκος Ντυνάν

Με κάθε τρόπο η νέα διοίκηση του «Ερρίκος Ντυνάν» φέρεται να προσπαθεί να αποσιωπήσει το γεγονός ότι το νοσηλευτήριο ανήκει πλέον στον όμιλο της Τράπεζας Πειραιώς.

«Εκκαθάριση» προσωπικού από τον τραπεζίτη του Ερρίκος Ντυνάν

Χαρακτηριστική είναι η διευκρίνιση στην ιστοσελίδα του νοσηλευτηρίου: «Το ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ Hospital Center ανήκει εξ ολοκλήρου στην ΗΜΙΘΕΑ Α.Ε». Βέβαια δεν αναφέρεται το γεγονός ότι η ΗΜΙΘΕΑ Α.Ε ανήκει στον όμιλο Πειραιώς, ούτε ότι ο πρόεδρος του «Ερρίκος Ντυνάν» είναι ο Χρήστος Σορώτος, μέχρι πρότινος ειδικός σύμβουλος διοίκησης της Τράπεζας Πειραιώς.

Επιθυμία της διοίκησης είναι να μην συνδεθεί το νοσηλευτήριο με τον τραπεζικό τομέα, ο οποίος έχει στιγματιστεί στη συνείδηση των πολιτών από την κερδοσκοπική πολιτική των τραπεζών όλα τα προηγούμενα χρόνια, από τον κίνδυνο να χάσουν τα σπίτια τους χιλιάδες άνθρωποι από στεγαστικά μη εξυπηρετούμενα δάνεια, από το σύρσιμο στα δικαστήρια υπό την απειλή κατασχέσεων. Επίσης, η Τράπεζα Πειραιώς επιθυμεί να μην απαλειφθεί ο χαρακτηρισμός Κοινωφελές Ίδρυμα από τη δημόσια εικόνα του νοσηλευτηρίου, παρά το γεγονός ότι το κοινωφελές έργο του «Ερρίκος Ντυνάν» πέρασε στο παρελθόν, με τον εκπλειστηριασμό του ιδρύματος. Άλλωστε η προσθήκη του «Hospital Center» στον τίτλο του «Ερρίκος Ντυνάν» αποδεικνύει ότι μιλάμε πλέον για ένα κέντρο που θα απαρτίζεται από «μαγαζάκια» ιδιωτικών υπηρεσιών υγείας, όπως θα δούμε στη συνέχεια.

Αυτό ακριβώς το πνεύμα, δηλαδή της λειτουργίας του «Ερρίκος Ντυνάν» με αμιγώς ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, φέρεται να επιχείρησε να περάσει ο κ. Σορώτος σε πρόσφατη συνάντηση που είχε με επιφανείς γιατρούς του νοσηλευτηρίου. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Newsbomb.gr, οι γιατροί έκπληκτοι τον άκουγαν να τους απευθύνεται σαν να έχει απέναντί του τραπεζικά στελέχη και όχι επιστήμονες, οι οποίοι υπηρετούν το κοινωνικό λειτούργημα της υγείας.

Το φλέγον ζήτημα για τον κ. Σορώτο ήταν να υποχρεώσει τους γιατρούς να λειτουργήσουν ως «κράχτες» πελατείας στο «Ερρίκος Ντυνάν» της Τράπεζας Πειραιώς, να «αγοράσουν» χώρους εντός του νοσοκομείου, για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, και να ορίσουν τα έξοδά τους σε αντιστοιχία με τα έσοδα που θα φέρνουν στο νοσηλευτήριο. «Μπορείτε να έχετε όσους γραμματείς και γραφεία θέλετε αλλά θα τα 'φέρνετε' πρώτα» φέρεται να είπε.

Το σημείο, όμως, που εξόργισε τους γιατρούς ήταν η απαίτηση του κ. Σορώτου, δηλαδή της Τράπεζας Πειραιώς, να εξοικονομηθούν περί τα 25 εκατ. ευρώ από το λειτουργικό κόστος του νοσοκομείου, πράγμα που μεταφράζεται στο ότι θα χαθούν υπέρογκες οφειλές από δεδουλευμένα γιατρών. Από τη «χασούρα» έχουν γλιτώσει κάποιοι, οι οποίοι φέρονται να τα πήραν κάτω από το τραπέζι, εκμεταλλευόμενοι γνωριμίες και διαμεσολαβητές. Όπως είχε αποκαλύψει το Newsbomb.gr, κάποιοι εξασφάλισαν το 75% των δεδουλευμένων τους, δίνοντας το 25% στους ενημερωμένους «κολλητούς» τους για το τι θα ακολουθήσει του πλειστηριασμού, ως «δώρο» για την εξυπηρέτηση.

«Μόνο το δάκτυλο δεν κούνησε» ο κ. Σορώτος απέναντι σε γιατρούς, αναγνωρισμένους για τη διαδρομή και το κύρος τους, αναφέρουν πηγές στο Newsbomb.gr. «Πολύ λίγος» και «περαστικός» από το «Ερρίκος Ντυνάν» ήταν χαρακτηρισμοί που του αποδόθηκαν μετά τη συνάντηση. Άλλωστε ο κ. Σορώτος ειδικεύεται στις αναδιαρθρώσεις-εκκαθαρίσεις μεγάλων επιχειρήσεων, καθώς αυτός ήταν ο ρόλος του ως σύμβουλος διοίκησης στην Τράπεζα Πειραιώς.

Η αποστολή του στο «Ερρίκος Ντυνάν» φαίνεται πως είναι ακριβώς αυτή, να «εκκαθαρίσει» το ίδρυμα, οδηγώντας στην πόρτα της εξόδου και γιατρούς που δεν θα συμμορφωθούν με το νέο καθεστώς. Ως προς τους λοιπούς εργαζόμενους του «Ερρίκος Ντυνάν», τα δεδουλευμένα των οποίων εξασφαλίζονται νομικά από το εκπλειστηρίασμα, το μέλλον των εργασιακών και ασφαλιστικών τους δικαιωμάτων προδιαγράφεται δυσοίωνο, με τα παραπάνω δεδομένα.

Ο κ. Σορώτος απογοήτευσε πλήρως το προσωπικό του νοσηλευτηρίου, που περίμενε μία προτροπή «να ανασκουμπωθούμε όλοι μαζί, για να κάνουμε το Ντυνάν άξιο και αποδοτικό, από πλευράς προσφοράς και ιατρικών αποτελεσμάτων». Παράλειψη που επισημάνθηκε ιδιαιτέρως αρνητικά ήταν ότι ο κ. Σορώτος δεν αναφέρθηκε στο ζήτημα της ποιότητας των παρεχόμενων ιατρικών υπηρεσιών, εμμένοντας σε ισοζύγια εσόδων-εξόδων.

Έτσι, ο άνθρωπος της Πειραιώς που μετακόμισε στο απαλλαγμένο από χρέη προς τρίτους «Ερρίκος Ντυνάν» επιχειρεί να βγάλει κι άλλα για το μητρικό όμιλο, μετακυλίοντας το βάρος στους εργαζόμενους. Σε τελευταία ανάλυση, τραπεζίτης δεν είναι;

Πηγή: newsbomb

Διαβάστε ακόμη:

Στον Ελληνικό λαό ο λογαριασμός για το "Ερρίκος Ντυνάν"

Ερρίκος Ντυνάν: Manager από τον τραπεζικό κλάδο, ο νέος πρόεδρος του ΔΣ

Τραπεζίτης ο νέος πρόεδρος του «Ερρίκος Ντυνάν

Ερρίκος Ντυνάν: Από μέρα σε μέρα η ανακοίνωση του νέου Δ.Σ.

Ερρίκος Ντυνάν: Τα social media προτεραιότητα (!) της νέας διοίκησης

Έδωσαν το «Ερρίκος Ντυνάν» χωρίς αντάλλαγμα για τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό

Ερρίκος Ντυνάν: Ο Βορίδης υπερασπίζεται με θέρμη την κυβέρνηση για την μεταβίβαση στην τράπεζα Πειραιώς

Ερρίκος Ντυνάν: το Υγεία φεύγει & η ΗΜΙΘΕΑ έρχεται

Εργαζόμενοι Ε.Ε.Σ: Ζητούν απαντήσεις για την πώληση του «Ερρίκος Ντυνάν»

Πότε θα δοθεί απάντηση στη Βουλή για το «Ερρίκος Ντυνάν»;

Πώς η Τράπεζα Πειραιώς εξωθεί σε χρεοκοπία προμηθευτές του Ερρίκος Ντυνάν

Άκρως ιδιωτική η «νέα εποχή» του Ερρίκος Ντυνάν

Ντυνάν: Μαύρη σελίδα η πώλησή του λένε οι εργαζόμενοι στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό

Ντυνάν: Σε αναμμένα κάρβουνα οι εργαζόμενοι - καθυστερεί η συνάντηση με την νέα διοίκηση

Πώς ο Άδωνις έριξε στη... φάκα του «Ερρίκος Ντυνάν» τον Βορίδη

Γ. Σούρλας: Να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση του «Ερρίκος Ντυνάν»

Ντυνάν: Νομοθετική "άφεση αμαρτιών" στις διοικήσεις για να συνεργαστούν;

Οσμή σκανδάλου στην πώληση του «Ερρίκος Ντυνάν»

Ερρίκος Ντυνάν: Το «σκάνδαλο» της δεκαετίας με... δωρεά της κυβέρνησης

Ερρίκος Ντυνάν: Σε θυγατρική του ομίλου Πειραιώς κατακυρώθηκε το κτίριο

Ερρίκος Ντυνάν: Η τροπολογία της «ντροπής» και το «δώρο» στην ΗΜΙΘΕΑ Α.Ε.

Εργαζόμενοι «Ερρίκος Ντυνάν»: «Δεν θα δεχθούμε ούτε μία απόλυση»

«Χάρισαν» το «Ερρίκος Ντυνάν» σε... πρώην κτηματική εταιρεία του Ομίλου Πειραιώς

Ντυνάν: Όλες οι διοικήσεις συνεργάστηκαν για την επέλαση των ιδιωτών (;)

Θ. Δρίτσας: «Πολλά τα ερωτήματα και πρέπει να απαντηθούν»

Ντυνάν: Ο διαγωνισμός ήταν ανοικτός σε όλους λέει το υπ. Υγείας, αλλά για την ταμπακιέρα σιωπά

ΕΟΠΥΥ: Το σημαντικό για το Ερρίκος Ντυνάν, είναι η ασφαλιστική ενημερότητα

Βορίδης: Οι φαρμακοβομηχανίες πιθανόν να χάσουν τα χρήματά τους από το Ερρίκος Ντυνάν