ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Στον «χορό» των κινητοποιήσεων και οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ

Σε επίσχεση παροχής υπηρεσιών προς τον ΕΟΠΥΥ από τις 8 έως τις 12 Δεκεμβρίου καλεί τους συμβεβλημένους με το Οργανισμό γιατρούς το προεδρείο της Ένωσης Ιατρών ΕΟΠΥΥ.

Στον «χορό» των κινητοποιήσεων και οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ

Μετά τα διαγνωστικά κέντρα και τα ιδιωτικά εργαστήρια που ανακοίνωσαν επίσχεση υπηρεσιών Υγείας από την ερχόμενη εβδομάδα, οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ παίρνουν τη σκυτάλη των κινητοποιήσεων στον χώρο της Υγείας.

Το προεδρείο της Ένωσης Ιατρών ΕΟΠΥΥ (ΕΝΙ – ΕΟΠΥΥ) καλεί όλους τους συμβεβλημένους με τον Οργανισμό κλινικούς και κλινικοεργαστηριακούς ιατρούς σε επίσχεση παροχής υπηρεσιών προς τον ΕΟΠΥΥ από τις 8 έως τις 12 Δεκεμβρίου, οπότε και θα επανεξετάσουν τη στάση τους.

Καλεί μάλιστα τους γιατρούς να μην υπογράψουν το απαράδεκτο –όπως το χαρακτηρίζει- κείμενο της νέας συλλογικής σύμβασης.

Η ΕΝΙ – ΕΟΠΥΥ ζητεί άμεση αποπληρωμή όλων των οφειλόμενων, τονίζοντας πως ό,τι εκτελείται πρέπει να αμείβεται χωρίς νέα κουρέματα.

Ζητεί επίσης επαναφορά του ισχύοντος κρατικού τιμολογίου στην αξία της ιατρικής επίσκεψης (20 ευρώ), αύξηση της δαπάνης του ΕΟΠΥΥ για την πρωτοβάθμια φροντίδα Υγείας στο 15% του συνολικού προϋπολογισμού, απόσυρση του κειμένου της νέας σύμβασης και διάλογο από μηδενική βάση.