ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Γρηγοράκος: Επισπεύδεται η ένταξη του νοσοκομείου & του Ψυχιατρείου των φυλακών Κορυδαλλού στο ΕΣΥ

Τις φυλακές Κορυδαλλού επισκέφθηκε την Τετάρτη ο Υπουργός Αναπληρωτής Υγείας Λεωνίδας Γρηγοράκος συνοδευόμενος από τον πρόεδρο του Δ.Σ. του Οργανισμού Κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ) κ. Μιχάλη Κατρίνη, στέλνοντας το μήνυμα ότι υπάρχει εντολή από τον πρωθυπουργό κ. Σαμαρά, ώστε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες ένταξης του Νοσοκομείου και του Ψυχιατρείου στο Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ).

Γρηγοράκος: Επισπεύδεται η ένταξη του νοσοκομείου & του Ψυχιατρείου των φυλακών Κορυδαλλού στο ΕΣΥ

Στο σωφρονιστικό κατάστημα τους υποδέχθηκε ο υποδιευθυντής Χριστόφορος Γιαννακόπουλος και στην συνάντηση που ακολούθησε συμμετείχαν η προϊσταμένη Κοινωνικής Υπηρεσίας Φυλακών Βασιλική Φραγκαθούλα, ο αντιπρόεδρος του ΟΚΑΝΑ Γεώργιος Μαριδάκης, το μέλος του Δ.Σ. του Οργανισμού Δημήτρης Παπαθεοδωρόπουλος υγειονομικό και διοικητικό προσωπικό του σωφρονιστικού καταστήματος.

Η ενίσχυση του προσωπικού στο πρόγραμμα υποκατάστασης εξαρτημένων ατόμων και η μέριμνα για ενίσχυση της φαρμακευτικής δαπάνης ήταν τα κυριότερα θέματα που ετέθησαν από πλευράς ιατροφαρμακευτικού προσωπικού του Καταστήματος. Συγκεκριμένα, από τον πρόεδρο του ΟΚΑΝΑ έγινε γνωστό ότι: «Ενώ το πρόγραμμα ξεκίνησε με 8 αιτήσεις, σήμερα υπάρχουν πάνω από 70 αιτήσεις ατόμων για ένταξη σε αυτό. Πρέπει να ενισχυθεί το προσωπικό ώστε να μπορούμε να αντιμετωπίσουμε ακόμα μεγαλύτερο όγκο αιτήσεων».

Ο κ. Γρηγοράκος από πλευράς του ανέφερε: «Είχαμε επισκεφθεί πριν από περίπου ένα μήνα με τον Υπουργό Δικαιοσύνης, τον κ. Αθανασίου το νοσοκομείο και το Ψυχιατρείο των Φυλακών. Θέλω να σας πω ότι έχουμε εντολή από τον πρωθυπουργό κ. Σαμαρά και μεριμνούμε ώστε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες ένταξης του Νοσοκομείου και του Ψυχιατρείου στο Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ). Θέλουμε να βοηθήσουμε και τον ΟΚΑΝΑ στο πολύ σημαντικό έργο που κάνει με τους εξαρτημένους ανθρώπους. Στόχος μας είναι να συμβάλλουμε ώστε να παρέχονται οι καλύτερες δυνατές υπηρεσίες υγείας και ψυχικής υγείας στους κρατούμενους. Θέλω να συγχαρώ όλους τους ανθρώπους, γιατρούς και υγειονομικό προσωπικό για το πολύ σημαντικό έργο που επιτελούν».

Διαβάστε ακόμη:

Στο ΕΣΥ το νοσοκομείο φυλακών Κορυδαλλού

Επίσκεψη Γρηγοράκου - Αθανασίου στο νοσοκομείο Κορυδαλλού: Μεταφορά οροθετικών και προσλήψεις γιατρών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ