ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Το 2015 ξεκινούν οι εργασίες για τη Μονάδα Ανακουφιστικής & Παρηγορητικής Φροντίδας Ασθενών

Με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών & Πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμο, συναντήθηκε σήμερα η υφυπουργός Υγείας Κατερίνα Παπακώστα.

Το 2015 ξεκινούν οι εργασίες για τη Μονάδα Ανακουφιστικής & Παρηγορητικής Φροντίδας Ασθενών

Η συνάντηση έλαβε χώρα στις εγκαταστάσεις του Γενικού Νοσοκομείου Δυτικής Αττικής "Αγία Βαρβάρα", προκειμένου να επιβλέψουν το χώρο και τις εγκαταστάσεις για τη δυνατότητα δημιουργίας Πρότυπης Μονάδας Ανακουφιστικής και Παρηγορητικής Φροντίδας Ασθενών.

Στη συνάντηση μετείχαν επίσης, ο Διοικητής του Γ.Ν.Δ.Α. ''Αγ. Βαρβάρα'', Γιώργος Ηλιόπουλος, η Διοικήτρια του Π.Γ.Ν. ''ΑΤΤΙΚΟΝ'', Ευαγγελία Γιαννακάκου, ο Διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών του Υπουργείου, Βασίλης Τσιτομενέας, καθώς και εκπρόσωπος των εργαζομένων του Γ.Ν.Δ.Α. ''Αγ. Βαρβάρα''.

Κατά τη συνάντηση εξετάστηκε η δυνατότητα δημιουργίας Πρότυπης Μονάδας Ανακουφιστικής & Παρηγορητικής Φροντίδας Ασθενών (Hospice) –η πρώτη στην Ελλάδα- ως αυτόνομης δομής του Υπουργείου, η οποία θα τελεί σε συνεργασία με το νοσοκομείο ''ΑΤΤΙΚΟΝ'' και το νοσοκομείο Γ.Ν.Δ.Α. ''Αγ. Βαρβάρα''.

Η Μονάδα θα παρέχει όλο το φάσμα των υπηρεσιών ανακουφιστικής και τερματικής φροντίδας ασθενών (κλειστή ημερήσια και κατ' οίκον νοσηλεία, καθώς και υπηρεσίες ψυχολογικής υποστήριξης, ''palliative care''), ενώ θα διαθέτει και ειδικά διαμορφωμένο παιδιατρικό τμήμα.

Οι υπηρεσίες αυτές θα στεγαστούν μέσα σε κτίριο της περιοχής του νοσοκομείου Γ.Ν.Δ.Α. ''Αγ. Βαρβάρα''.

Η χρηματοδότηση και ίδρυση της Μονάδας θα γίνει με αρωγή των υπηρεσιών του Υπουργείου Υγείας και τη συνδρομή της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Οι εργασίες αναμένεται να ξεκινήσουν εντός του 2015.