ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Λουράντος: Μια "εκ βαθέων" τοποθέτηση για την πραγματικότητα των φαρμακείων και το πολιτικό σκηνικό

Με κείμενο που υπογράφει ο ίδιος και το οποίο αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του κλάδου των φαρμακοποιών, ο πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ), Κωνσταντίνος Λουράντος, περιγράφει την "ανάγλυφη πραγματικότητα" του επαγγέλματος του φαρμακοποιού, όπως αυτή ορίστηκε από τις βίαιες αλλαγές των τελευταίων ετών.

Λουράντος: Μια "εκ βαθέων" τοποθέτηση για την πραγματικότητα των φαρμακείων και το πολιτικό σκηνικό

Ο κ. Λουράντος χαρακτηρίζει μεταξύ άλλων "ανεκδιήγητο" τον πρώην Υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη που έφερε το "χάος" με τους νόμους για τα φαρμακεία. Θυμίζει τον τρόπο που αφαιρέθηκε από τους φαρμακευτικούς συλλόγους η ευθύνη του ωραρίου λειτουργίας και την κατάργηση ουσιαστικά των πειθαρχικών συμβουλίων.

Υποστηρίζει ότι δημιουργήθηκε και επιβλήθηκε "μια χαοτική κατάσταση στον κλάδο ξεκινώντας από το ωράριο και προχωρώντας στις πολλαπλές άδειες ίδρυσης φαρμακείων σε έναν μόνο φαρμακοποιό την ίδια ώρα που μιλούν για πληθώρα φαρμακείων στην χώρα μας".

Κάνει λόγο για "ανώριμους, ευκαιριακούς, αναξιοπρεπείς" βουλευτές που οδηγούν τον κλάδο των φαρμακοποιών σε τέλμα και οι οποίοι "μπροστά στον κίνδυνο να χάσουν τη βόλεψή τους, την έδρα τους, τις γνωριμίες τους κάνουν ότι μπορούν για να τρομοκρατήσουν ένα εξαθλιωμένο λαό".

Αναφέρει επίσης ότι "σε όλες τις επίσημες συζητήσεις με τους υπουργούς ... «έχουμε δίκιο», αλλά για καλό και για κακό θα ... ρωτήσουν και την τρόικα η οποία παίρνει και τις τελικές αποφάσεις. Ακόμα και τροπολογίες νόμων για να διορθωθούν όλα τα παραπάνω ζήτησαν από τον ΠΦΣ στην προσπάθειά τους να κερδίσουν χρόνο, αλλά όταν τις υποβάλαμε εντός ελάχιστου χρονικού διαστήματος, ανακάλυψαν ότι δεν μπορούν να τις καταθέσουν στο τωρινό νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας , αλλά σε κάποιο μελλοντικό!!!"

Ο πρόεδρος του ΠΦΣ αναφέρεται τέλος και στο καυτό θέμα των ημερών, την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από τη Βουλή και τις όποιες συνέπειες έχει η ασυμφωνία των κομμάτων. Μιλάει για ένα "θέατρο του παραλόγου" με βουλευτές που "συνεχίζουν τα ψέμματά τους προς έναν λαό, που όπως φαίνεται εν γνώσει του τα δέχεται".