ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Μήνυμα Παν. Κουρουμπλή: Η νέα κυβέρνηση θα δώσει αξιοπρέπεια στους καρκινοπαθείς

Η νέα κυβέρνηση θα αγωνιστεί μαζί με τους ασθενείς, τους συγγενείς τους, τους επαγγελματίες της υγείας αλλά και όλο τον ελληνικό λαό για το αυτονόητο, για να δώσει ανθρώπινη αξιοπρέπεια στους πάσχοντες από καρκίνο, οι οποίοι έχουν διακόψει στα χρόνια της κρίσης την θεραπεία τους, αναφέρει μεταξύ άλλων στο μήνυμά του ο υπουργός Υγείας κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής, με αφορμή την σημερινή Παγκόσμι Ημέρα κατά του καρκίνου.

Μήνυμα Παν. Κουρουμπλή: Η νέα κυβέρνηση θα δώσει αξιοπρέπεια στους καρκινοπαθείς

Το πλήρες κείμενο της δήλωσης του υπουργού Υγείας έχει ως εξής:

«Οι Έλληνες καρκινοπαθείς που αναγκάστηκαν να διακόψουν τη θεραπεία τους τα τελευταία χρόνια επειδή δεν μπορούσαν να αντεπεξέλθουν στο υπέρογκο κόστος της, είναι μάρτυρες της κρίσης που βιώνουμε και μέτρο της ικανότητάς μας να την αντιμετωπίσουμε.

Πέρα από την αναντίρρητη σημασία της έγκαιρης διάγνωσης και της πρόληψης, με τον εντοπισμό των κοινωνικών και περιβαλλοντικών παραγόντων στις οποίες οφείλεται η έξαρση της νόσου, η μάχη κατά του καρκίνου θα δοθεί στο επίπεδο της θεραπείας και της στήριξης των ασθενών. Εκεί, το υψηλό κόστος των αντικαρκινικών φαρμάκων, οι διεθνείς τιμές των οποίων έχουν διπλασιαστεί την τελευταία δεκαετία, παραμένει το μεγαλύτερο πρόβλημα.

Η νέα κυβέρνηση θα αγωνιστεί μαζί με τους ασθενείς, τους συγγενείς τους, τους επαγγελματίες της υγείας αλλά και όλο τον ελληνικό λαό για το αυτονόητο: το θεμιτό ποσοστό της εταιρικής κερδοφορίας καθορίζεται από την πρώτιστη κοινωνική ανάγκη, που δεν είναι άλλη από τη διασφάλιση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας».

Διαβάστε ακόμη:

Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου: Συστράτευση της κοινωνίας & του κράτους προτείνει η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία