ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Σοβαρές καταγγελίες Κουρουμπλή κατά Άδωνι και Βορίδη για διασπάθιση δημόσιου χρήματος

Για σύναψη συμβάσεων με γερμανικές εταιρείες που δεν παρέδωσαν ποτέ τα έργα για τα οποία υπέγραψαν, πλην όμως εισέπραξαν εκατομμύρια ευρώ, κατηγόρησε τους προκατόχους του στο υπουργείο Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη και Μάκη Βορίδη ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Σοβαρές καταγγελίες Κουρουμπλή κατά Άδωνι και Βορίδη για διασπάθιση δημόσιου χρήματος

«Υπάρχουν συμβάσεις σε βάρος του δημοσίου με γερμανικές εταιρείες που δεν δραστηριοποιήθηκαν ποτέ στην Ευρώπη, παρά μόνο στην Αφρική και αυτή τη στιγμή οι υπηρεσίες δυσκολεύονται να υπογράψουν για την ποιότητα του έργου που θα παραδοθεί», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μιλώντας σε πρωινές τηλεοπτικές εκπομπές, ο κ. Κουρουμπλής κατήγγειλε τη διασπάθιση του δημοσίου χρήματος από τους κ.κ. Γεωργιάδη και Βορίδη τους οποίους χαρακτήρισε υπεύθυνους για την κατάρρευση του συστήματος Υγείας, θέμα που δεσμεύθηκε να φέρει σύντομα στη Βουλή.

Ο κ. Κουρουμπλής είπε ακόμη ότι η κατάργηση του 5ευρου στα νοσοκομεία θεωρείται τελειωμένη υπόθεση, ενώ σε ότι αφορά τη συμμετοχή των ασφαλισμένων στα φάρμακα διευκρίνισε ότι θα καθορίζεται με εισοδηματικά κριτήρια.

Ερωτηθείς εάν θεωρεί δίκαιο για τους ασφαλισμένους που έχουν πληρώσει υψηλότερες εισφορές, να καλούνται να πληρώνουν μεγαλύτερη συμμετοχή στη τιμή των φαρμάκων, τη στιγμή που τα χρειάζονται, ο υπουργός Υγείας, είπε ότι θα πρέπει να υπάρχει μία διαβάθμιση που δεν θα ξεπερνάει το 25%, χαρακτηρίζοντάς την ως ένα σύστημα δικαιότερης κατανομής που θα πρέπει να θεσπισθεί για να βοηθηθούν οι οικονομικά ασθενέστεροι.

Διαβάστε επίσης:

Γιατί καθυστερεί η τοποθέτηση στελεχών στους οργανισμούς υγείας;

Ο Κουρουμπλής τραβάει το αυτί στους διοικητές του ΕΣΥ: Δεν μπορούν να διαχειρίζονται τα αποθεματικά όπως νομίζουν