ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Κουρουμπλής: Έχουμε μπλέξει με τον διαγωνισμό των ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ - φταίνε οι εταιρείες

«Έχουμε μπλέξει με εταιρείες οι οποίες πραγματικά το μόνο που αντιλαμβάνονται είναι το προσωπικό τους συμφέρον και κινδυνεύουμε να χαθούν τα χρήματα από αυτό τον παραλογισμό που τους διακατέχει». Αυτό ανέφερε ο υπουργός Υγείας κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής αναφορικά με τον διαγωνισμό ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ, μιλώντας κατά τη διάρκεια ευρείας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης με συμμετοχή του αναπληρωτή υπουργού υγείας Ανδρέα Ξάνθου, διοικητών νοσοκομείων, εκπροσώπων εργαζομένων στα νοσηλευτικά ιδρύματα, εκπροσώπων συλλόγων ασθενών καθώς και με αιρετούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και βουλευτές.

Κουρουμπλής: Έχουμε μπλέξει με τον διαγωνισμό των ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ - φταίνε οι εταιρείες

Το θέμα δεν μπορεί να λυθεί εδώ και επτά χρόνια, λόγω προβλήματος με τις εταιρείες, είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός και συνέχισε:

«Έχουμε μπλέξει με εταιρείες οι οποίες πραγματικά το μόνο που αντιλαμβάνονται είναι το προσωπικό τους συμφέρον και κινδυνεύουμε να χαθούν τα χρήματα από αυτό τον παραλογισμό που τους διακατέχει . Έφερα το θέμα στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων και πρέπει να τονίσω και να αναγνωρίσω ότι όλα τα κόμματα έδειξαν κατανόηση να βρεθεί ένας τρόπος να εξουσιοδοτηθεί ο υπουργός να προχωρήσει στα πλαίσιο της νομιμότητας».

Αλλά δυστυχώς ο διαγωνισμός έγινε με τέτοιο τρόπο που δεν μπορώ να διαπραγματευτώ μαζί τους γιατί θα κατηγορηθώ ότι το υπουργείο δωροδοκείται, υπογράμμισε ο υπουργός Υγείας, προσθέτοντας: «Διότι οι τιμές είναι διαφορετικές, η ίδια εταιρεία έδωσε στη Θεσσαλονίκη 44.000 το όχημα και 48.000 στο υπουργείο. Και δεν μπορώ να διαπραγματευτώ γιατί η προκήρυξη δεν το προβλέπει. Παρά ταύτα είπαμε να πάρουμε την πολιτική ευθύνη αλλά σας λέω ότι έχουμε μπλέξει» είπε ο κ. Κουρουμπλής.

Διαβάστε ακόμη:

Ασθενοφόρα ΕΚΑΒ: Ενημέρωση Παν. Κουρουμπλή για τον διαγωνισμό

Διαγωνισμός Ασθενοφόρων: Ώρα μηδέν για το ΕΚΑΒ

Εντολή Κουρουμπλή για μεταφορά του ΕΚΕΠΥ στο ΕΚΑΒ

Το ΕΚΑΒ λίγο πριν την... ανακοπή - Ασθενοφόρα σαράβαλα, επικοινωνία με ασύρματο και διασώστες που με αυτοθυσία παλεύουν για τη Δημόσια Υγεία

Ένας παλιός γνώριμος στο τιμόνι του ΕΚΑΒ

Δείτε πώς κατάντησαν την υγεία και την περίθαλψη των πολιτών το 2014 - Ένας λεπτομερής απολογισμός

Η τρίτη τραγωδία της Σάμου, το ακέφαλο ΕΚΑΒ, η ανικανότητα του συστήματος & οι εκλογές