ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

ΕΚΑΒ: Δεσμεύσεις από το υπουργείο Υγείας για την υλοποίηση των αιτημάτων των διασωστών

ΕΚΑΒ: Δεσμεύσεις από το υπουργείο Υγείας για την υλοποίηση των αιτημάτων των διασωστών

Δεσμεύσεις για τα αιτήματά τους, αλλά και παροτρύνσεις για υπομονή έλαβαν οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ μετά τη συνάντηση που είχαν σήμερα με τον υπουργό Υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή και τον αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Ανδρέα Ξανθό.

Το Σωματείο Εργαζομένων του ΕΚΑΒ έλαβε την διαβεβαίωση ότι το υπουργείο Υγείας ήδη επεξεργάζεται νομοθετική ρύθμιση για την επανακαταβολή της πτητικής αποζημίωσης των υπαλλήλων των αεροδιακομιδών.

Επίσης, όπως έγινε γνωστό, το υπουργείο Υγείας έχει ήδη καταβάλει από τις 27/4 τα οφειλόμενα δεδουλευμένα των προηγούμενων ετών στους εργαζομένους, ενώ μελετά και προωθεί την τακτοποίηση όποιων εκκρεμοτήτων παραμένουν, ενώ έχει ήδη κατατεθεί τροπολογία με την οποία ρυθμίζεται οριστικά η διαδικασία καταβολής δεδουλευμένων από αργίες, εξαιρέσιμα, νυχτερινές βάρδιες κλπ για όλο το υγειονομικό προσωπικό.

Όσον αφορά στις προσλήψεις, ολοκληρώνεται η διαδικασία για την πρόσληψη 186 μόνιμων διασωστών σε όλη τη χώρα και αύριο θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση το ήδη επεξεργασμένο σχέδιο για τη χορήγηση Άδειας Ασκήσεως Επαγγέλματος Διασώστη.

Ακόμη η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας αναγνώρισε την ανάγκη να καλυφθεί η οφειλή για τα δεδουλευμένα των εργαζόμενων του ΕΚΑΒ ύψους 300.000 ευρώ και ρύθμιση η οποία θα διευθετεί το θέμα του ωραρίου του τηλεφωνικού κέντρου του Κέντρου.

Ωστόσο, υπουργός και αναπληρωτής τόνισαν στους εργαζόμενους ότι «είναι καλό να μην ξεχνάμε ότι αυτή τη στιγμή είμαστε αντιμέτωποι με ένα Δημόσιο Σύστημα υπό κατάρρευση που βασίζεται σε ελλειμματικούς προϋπολογισμούς, αποτέλεσμα της καταστροφικής πολιτικής των προηγούμενων κυβερνήσεων και ότι πρέπει όλοι να καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να στηριχτεί στα πόδια του. Έχουμε την πεποίθηση ότι το ανθρώπινο δυναμικό αντιλαμβάνεται την κρισιμότητα των ημερών και θα σταθμίσει με ωριμότητα τις ενέργειες και τις πρωτοβουλίες του Υπουργείου Υγείας».