ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Νοσοκομείο Αμαλία Φλέμιγκ: Μία νοσηλεύτρια για 30 ασθενείς

Σήμα κινδύνου εκπέμπουν οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο Αμαλία Φλέμιγκ, οι οποίοι προειδοποιούν ότι η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο και ότι η έλλειψη προσωπικού θα έχει τραγικές συνέπειες για ασθενείς και εργαζόμενους.

Νοσοκομείο Αμαλία Φλέμιγκ: Μία νοσηλεύτρια για 30 ασθενείς

Ενδεικτικό της κατάστασης, όπως αναφέρουν, είναι το γεγονός ότι καθημερινά μία νοσηλεύτρια εξυπηρετεί 30 ασθενείς στις κλινικές. Επίσης, μία νοσηλεύτρια στα επείγοντα καλείται να αντιμετωπίσει περισσότερα από 100 περιστατικά και να εκτελέσει οδηγίες 3-4 ιατρών ταυτόχρονα.

Σε ολόκληρο το νοσοκομείο υπάρχει ένας και μοναδικός τραυματιοφορέας, ενώ μόλις εννέα υπάλληλοι καλούνται να καλύψουν 20 βάρδιες εφημερίας το μήνα και ταυτόχρονα να είναι στο καθημερινό τους πόστο χωρίς δυνατότητα να απουσιάσουν για κανένα λόγο. Τα χρήματα που τους οφείλονται δε από ρεπό, ξεπερνούν τα 100 για κάθε εργαζόμενο.

Το Σωματείο Εργαζομένων του νοσοκομείου έκανε παρέμβαση στις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου για να εξηγήσει για ακόμα μία φορά τη κατάσταση και να ζητήσει να ολοκληρωθεί άμεσα η διαδικασία αποσπάσεων και μετατάξεων και ταυτόχρονα να ενισχυθεί άμεσα το Νοσοκομείο με προσωπικό.

Η απάντηση που έλαβε το Σωματείο Εργαζομένων από τον Γ.Γ του υπουργείου Υγείας κ. Σπύρο Κοκκινάκη ήταν θετική προς τα αιτήματα χωρίς καμία δέσμευση ωστόσο, για ενίσχυση προσωπικού, γεγονός που καθιστά τη λειτουργία του νοσοκομείου επισφαλή.

Διαβάστε επίσης:

Για κοροϊδία κατηγορούν τον Κουρουμπλή οι εργαζόμενοι τριών νοσοκομείων

Εργαζόμενοι του Αμαλία Φλέμιγκ: Δίνουν το Νοσοκομείο σε ιδιώτες