ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

13 καταθέσεις-φωτιά στο πόρισμα για την δολοφονία στο Δαφνί

Σε χρόνο ρεκόρ εκδόθηκε το πόρισμα για τη δολοφονία του 63χρονου ασθενούς από το 42χρονο συνασθενή του στο Ψυχιατρείο Δαφνί τα ξημερώματα της Κυριακής.

13 καταθέσεις-φωτιά στο πόρισμα για την δολοφονία στο Δαφνί

Το ιατροδικαστικό πόρισμα αναμένεται να ανακοινωθεί σήμερα από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας, ενώ τη σχετική ΕΔΕ παρήγγειλε ο διοικητής του νοσοκομείου κ. Παύλος Θεοδωράκης στις 6.45 το πρωί της Δευτέρας και ολοκληρώθηκε το βράδυ της ίδιας ημέρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο πόρισμα υπάρχουν 13 μαρτυρίες-φωτιά, οι οποίες αναμένεται να φωτίσουν το τραγικό περιστατικό.

Εν τω μεταξύ, αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Θεοδωράκης είχε ζητήσει ήδη από το Μάρτιο ανεξάρτητη πραγματογνωμοσύνη για τον 42χρονο, πράγμα που σημαίνει ότι η κατάσταση της υγείας του ήταν ιδιαίτερα επιβαρυμένη.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Νοσηλευτών Ψυχιατρικών Νοσοκομείων ΕΣΥ Ν. Αττικής, σε ανακοίνωσή του χθες, αναφέρει πως υπεύθυνοι για το τραγικό περιστατικό είναι η εντατικοποίηση της εργασίας από το προσωπικό καθώς και η κάλυψη των κλινών, η οποία ξεπερνάει το 150% των διαθέσιμων.

Διαβάστε ακόμη:

Εν αναμονή του ιατροδικαστικού πορίσματος για τη δολοφονία στο Δαφνί

Νοσηλευτές Ψυχιατρικών νοσοκομείων: Υπεύθυνη για την δολοφονία στο Δαφνί, η εντατικοποίηση της εργασίας