ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Ερώτηση Γρηγοράκου για τη μείωση του κονδυλίου εφημεριών

Για δραματική μείωση του χρηματικού κονδυλίου για το 2015, το οποίο αφορά στις εφημερίες των γιατρών στα Κέντρα Υγείας των ΥΠΕ της χώρας, κάνει λόγο ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Λεωνίδας Γρηγοράκος.

Ερώτηση Γρηγοράκου για τη μείωση του κονδυλίου εφημεριών

Ο κ. Γρηγοράκος σε ερώτησή του προς τον υπουργό Υγείας, Παναγιώτη Κουρουμπλή, αναφέρει:

«Σύμφωνα με το υπ' αριθμό 14960/25-05-2015 έγγραφο της 6ης ΥΠΕ, προτείνεται στους Διοικητές των Νοσοκομείων, αλλά και στους Διευθυντές των Κέντρων Υγείας να προβούν σε εκκαθάριση των εφημεριών για τους μήνες Ιανουάριο, Φεβρουάριο, Μάρτιο, με περικοπή περίπου 35%. Ωστόσο, πρόκειται για εφημερίες των ιατρών που πραγματοποιήθηκαν κανονικά, και κατά συνέπεια οφείλονται δεδουλευμένες αποδοχές, οι οποίες θα πρέπει να καταβληθούν, εξολοκλήρου, στους δικαιούχους.

Η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, σύμφωνα με πληροφορίες, που "διακινούνται" σε ολόκληρο το νοσοκομειακό χώρο, προτίθεται να εφαρμόσει την συγκεκριμένη περικοπή, στο σύνολο των Υγειονομικών Περιφερειών της χώρας.

Την ίδια στιγμή οι Διευθυντές των Κέντρων Υγείας, στους οποίους έχει γίνει η γνωστοποίηση, καλούνται από τις Ιατρικές Ενώσεις να μην προχωρήσουν σε καμία τέτοιου είδους περικοπή, καθώς θα βρεθούν υπόλογοι, ενώπιον της δικαιοσύνης».

Ο Λεωνίδας Γρηγοράκος ερωτά τον υπουργό Υγείας, εάν σκοπεύει να θέσει σε εφαρμογή τις περικοπές στις εφημερίες των Κέντρων Υγείας, όπως αυτές ζητώνται με βάση το υπ' αριθμ. 14960/25-05-2015 έγγραφο. Επίσης, ποια είναι η ακριβής οικονομική κατάσταση των Υγειονομικών Περιφερειών της χώρας, «η οποία καθιστά επιτακτική μία τόσο δραστική μείωση στις αποδοχές των ιατρών», στην περίπτωση που τεθούν σε εφαρμογή οι περικοπές.

Πηγή: newsbomb