ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Ανέστειλαν την επίσχεση οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ

Σε προσωρινή αναστολή της επίσχεσης εργασίας προσωρούν οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ, μετά τη δέσμευση του υπουργείου Υγείας για πληρωμή μέρους των δεδουλευμένων στις 27 Ιουνίου.

Ανέστειλαν την επίσχεση οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ

Αντιθέτως, σε επίσχεση εργασίας προχωράει από την Πέμπτη 18 Ιουνίου η ΠΟΠ ΕΚΑΒ, που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που είχαν οι εργαζόμενοι, μέρος των χρημάτων που τους οφείλονται θα πιστωθούν άμεσα στους λογαριασμούς τους. Το ποσό θα περιλαμβάνει εξαιρέσιμα για τους μήνες Ιανουάριο, Φεβρουάριο και Μάρτιο 2015, αλλά και αποζημιώσεις για εκτός έδρας.

"Οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ που διακατέχονται από αίσθημα ευθύνης απέναντι στους πολίτες, μετά και από τις σημερινές εξελίξεις ότι θα πληρωθούν στις 27/6/2015 ένα μέρος των χρημάτων που τους οφείλονται και την δέσμευση του Υπουργού για την αποδέσμευση των χρημάτων για την λειτουργία του Οργανισμού και την εξόφληση των εξαιρέσιμων και εκτός έδρας που εκκρεμούν, αναστέλλουν τις κινητοποιήσεις τους προσωρινά" αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων.

Αντιθέτως, η ΠΟΠ ΕΚΑΒ τονίζει πως "η διοίκηση του ΕΚΑΒ και η Ηγεσία του Υπουργείου Υγείας παρά τις επανειλημμένες μας οχλήσεις δεν μας έχουν καταβάλει έως σήμερα τις ληξιπρόθεσμες οφειλές από τον Ιούνιο 2014 [...] Σαν να μην έφταναν τα παραπάνω έρχεται και το σχέδιο νόμου του Αν. Υπουργού Οικονομικών κ. ΜΑΡΔΑ όπου ουσιαστικά μας κόβει όλες τις αμοιβές για τις Εκτός Έδρας μετακινήσεις".

Οι επικεφαλής της ΠΟΠ ΕΚΑΒ αναμένεται να έχουν συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξανθό.

Διαβάστε επίσης:

ΕΚΑΒ: Η χαλαρή επίσχεση εργασίας, οι επικείμενες αλλαγές στην διοίκηση & η κατακύρωση των υπόλοιπων 96 ασθενοφόρων