ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

ΕΚΑΒ: Η χαλαρή επίσχεση εργασίας, οι επικείμενες αλλαγές στην διοίκηση & η κατακύρωση των υπόλοιπων 96 ασθενοφόρων

Επίσχεση εργασίας πραγματοποιούν σήμερα οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ, καθώς εξακολουθούν να παραμένουν απλήρωτοι από τον Ιούνιο του 2014 για υπερωρίες, νυχτερινά, αργίες κ.λπ.

ΕΚΑΒ: Η χαλαρή επίσχεση εργασίας, οι επικείμενες αλλαγές στην διοίκηση & η κατακύρωση των υπόλοιπων 96 ασθενοφόρων

Της Νατάσσας Ν. Σπαγαδώρου

Η αλήθεια είναι ότι οι εργαζόμενοι αναμένουν την υλοποίηση της δέσμευσης του υπουργού Υγείας κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή για πληρωμή και με το δεδομένο αυτό η επίσχεση θα είναι πιο... χαλαρή, εάν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τον όρο αυτόν για ένα συνδικαλιστικό όργανο. Αυτό σημαίνει, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ότι σε κάθε βάρδια αντί για 45 ασθενοφόρα θα βγαίνουν περίπου 40.

Αναφορικά με την πληρωμή τους, οι ίδιες ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν ότι οι εργαζόμενοι δεν θα πληρωθούν νωρίτερα από τις 27 του τρέχοντος μήνα.

Εν τω μεταξύ, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας έχει ζητήσει από την διοίκηση του ΕΚΑΒ με επικεφαλής τον κ. Νίκο Παπαευσταθίου να συνεδριάσει εντός της εβδομάδας το Διοικητικό Συμβούλιο προκειμένου να προχωρήσει το θέμα της διαπραγμάτευσης, που αφορά στις τιμές των υπόλοιπων 96 ασθενοφόρων που βρίσκονται σε φάση κατακύρωσης. Ωστόσο, το ΔΣ δεν μπορεί να συνεδριάσει, καθώς δεν υπάρχει απαρτία, αφού ο αντιπρόεδρος του ΕΚΑΒ κ. Γ. Βλάχος έχει παραιτηθεί.

Για τον λόγο αυτό, το υπουργείο Υγείας ενδεχομένως να επισπεύσει τις διαδικασίες αλλαγής της διοίκησης του φορέα, ούτως ώστε ταυτόχρονα με την επιλογή αλλαγής, να προκύψει και ένα νέο ΔΣ, το οποίο, σε πλήρη απαρτία πλέον, θα μπορεί να συνεδριάσει άμεσα και να κατακυρώσει την διαγωνιστική διαδικασία έτσι ώστε να υλοποιηθεί η αγορά των ασθενοφόρων του φορέα, η οποία σέρνεται από το 2007.

Να θυμίσουμε ότι 90 από τα 186 ασθενοφόρα του πολύπαθου διαγωνισμού για το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ) έχουν ήδη κατακυρωθεί με την στήριξη του υπουργού Υγείας, Παναγιώτη Κουρουμπλή, ο οποίος έφερε το θέμα και σε ειδική συνεδρίαση της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, ώστε να αρθεί το αδιέξοδο του διαγωνισμού.

Να σημειωθεί ότι ο χρόνος πιέζει εξαιρετικά τόσο για την γραφειοκρατική διαδικασία (κατακύρωση, περίοδος ενστάσεων, απόφαση Ελεγκτικού Συνεδρίου) όσο και για τον χρονικό ορίζοντα απορρόφησης του συγκεκριμένου κονδυλίου από το πρόγραμμα συγχρηματοδότησης ΕΣΠΑ. Υπενθυμίζουμε ότι και στα πρώτα 90 ασθενοφόρα εκκρεμεί ο φάκελος στο Ελεγκτικό Συνέδριο, προκειμένου να ελεγχθεί η νομιμότητά του.

Διαβάστε ακόμη:

Με 90 ασθενοφόρα ενισχύεται το ΕΚΑΒ - Απέδωσαν οι προσπάθειες Κουρουμπλή

ΕΚΑΒ: Δεσμεύσεις από το υπουργείο Υγείας για την υλοποίηση των αιτημάτων των διασωστών

ΕΚΑΒ: Επίσκεψη Παπαευσταθίου στην Ρόδο - Αναβάθμιση των υπηρεσιών των τομέων

Κουρουμπλής: Έχουμε μπλέξει με τον διαγωνισμό των ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ - φταίνε οι εταιρείες

Ασθενοφόρα ΕΚΑΒ: Ενημέρωση Παν. Κουρουμπλή για τον διαγωνισμό

Διαγωνισμός Ασθενοφόρων: Ώρα μηδέν για το ΕΚΑΒ

Εντολή Κουρουμπλή για μεταφορά του ΕΚΕΠΥ στο ΕΚΑΒ

Το ΕΚΑΒ λίγο πριν την... ανακοπή - Ασθενοφόρα σαράβαλα, επικοινωνία με ασύρματο και διασώστες που με αυτοθυσία παλεύουν για τη Δημόσια Υγεία

Ένας παλιός γνώριμος στο τιμόνι του ΕΚΑΒ